Aktywne Wpisy
![WielkiNos](https://wykop.pl/cdn/c3397992/WielkiNos_dTiY14auZf,q60.jpg)
WielkiNos +374
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
![WielkiNos](https://wykop.pl/cdn/c3397992/WielkiNos_dTiY14auZf,q60.jpg)
WielkiNos +210
Czaicie, że lewacy są tak niedouczeni, że nie ogarnęli jeszcze, że pocisk porusza się szybciej niż dźwięk?
Pocisk z karabinu porusza się z prędkością około 1000m/s. Prędkość dźwięku to 360m/s. Czyli pocisk doleci do celu około 3 razy szybciej niż usłyszymy dźwięk wystrzału.
#trump #bekazlewactwa #militaria #usa #teoriespiskowe
Pocisk z karabinu porusza się z prędkością około 1000m/s. Prędkość dźwięku to 360m/s. Czyli pocisk doleci do celu około 3 razy szybciej niż usłyszymy dźwięk wystrzału.
#trump #bekazlewactwa #militaria #usa #teoriespiskowe
![WielkiNos - Czaicie, że lewacy są tak niedouczeni, że nie ogarnęli jeszcze, że pocisk...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/34d6f1be6863ffa0edd9ed031996f5a55da004ca36b232e40b15759480b679e2,w150.jpg?author=WielkiNos&auth=d4732655a1371074ce94e51144468384)
źródło: temp_file6774865494735531012
Pobierz
Dziś zapraszam do zapoznania się i wykopywania mojego najnowszego przepisu na Carbonarę. Jest to bardzo szybkie, smaczne i stosunkowo tanie danie, do ogarnięcia nawet w 15 minut.
Osobom, które nie śledzą tagu chciałem też przypomnieć, że w weekend opublikowałem wpis dotyczący sosu do pizzy. Co do samej Carbonary, to oczywiście jest bez śmietany. Aby było bardziej tradycyjnie, zamiast boczku lepiej użyć guanciale, czyli wieprzowych policzków. Wiem jednak, że większość z Was może mieć problem z ich kupnem w Polsce, więc na potrzeby tworzenia przepisu też użyłem boczku. Jeśli ktoś jest z #kielce to mogę podać miejsce, gdzie możecie kupić guanciale ;)
Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.
Miło mi poinformować również, że postęp moich prac nad testami przechowywania ciasta jest już bardzo zaawansowany (już sprawdziłem wszystko co chciałem i zrobiłem szkic, teraz muszę tylko zrobić zdjęcia i wszystko będzie gotowe).
W przyszłym tygodniu zajmiemy się tiramisu, sposobami przechowywania ciasta na pizzę, przepisami na klasyczne pizze (mam gotowe około 8) lub czymś innym. Wybierzcie proszę w ankiecie ;) Jeśli macie pomysły na jakieś inne potrawy, których wykonanie chcielibyście zobaczyć proszę piszcie komentarze lub prywatne wiadomości ;)
Osoby, które chcą, aby wołać je do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej. Osoby, które już są na liście nie muszą plusować tego komentarza, bo już na niej są ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
_______________________________________________
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.
PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy.
źródło: comment_n6Skcnm5sVxyFB1urq8kZ9bnA2w1bSac.jpg
PobierzO CZYM CHCIELIBYŚCIE PRZECZYTAĆ ZA TYDZIEŃ?
@Modern_Talking: Nie mam pojęcia. W marketach raczej nie ma, ale wiem, gdzie ją dostać w Kielcach. W części większych miast pewnie też będzie dostępna. Jak nie masz guanciale to można śmiało zastąpić boczkiem.
@d___b: Czosnku nie mieszamy z białkami.
@Sojuze: Bardzo prawilny przepis.
@File_not_found: Dzięki!
Komentarz usunięty przez autora
Kulinarny taktyk ( ͡º ͜ʖ͡º)
@MG78: "O CZYM CHCIELIBYŚCIE PRZECZYTAĆ ZA TYDZIEŃ?"
O Serwerowni ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora