Wpis z mikrobloga

Mirki z #lodz - może ktoś z Was będzie wiedział - jest w budowie nowy apartamentowiec #ilumino przy Kilińskiego, zapowiada się fajny widok na miasto z górnych pięter - ciekawi mnie, czy nie zostanie on w przyszłości jednak przysłoniony jakimś nowym budynkiem bliżej Piłsudskiego... Czy ktoś z Was kojarzy, lub coś gdzieś słyszał, jakiekolwiek plany zagospodarowania działki zaznaczonej na planie poniżej? I druga sprawa - czy ktoś z Was ma mieszkanie/wynajmuje jakieś lokum w dotychczas zbudowanym ilumino? Miałbym kilka pytań wokoło-mieszkaniowych :)
nalogowiec - Mirki z #lodz - może ktoś z Was będzie wiedział - jest w budowie nowy ap...

źródło: comment_qjVGiFpEQJmozonkxCRyK4ertFermIh8.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@nalogowiec ad 1 na planie nie widać zaznaczonej działki
Widok na miasto z ul. Kilińskiego? Chyba tylko dla fanatyków urbanizacji XIX wieku
  • Odpowiedz
@jet: ok, może faktycznie załączyłem nieprecyzyjny obrazek - chodzi mi o kolorowy obszar na planie powyżej, działka między Ilumino 2 a Piłsudskiego... co do patrzenia na miasto z ostatnich pięter - z którego innego miejsca teraz będzie lepszy widok? :)
  • Odpowiedz
  • 1
@nalogowiec jeśli masz okna galerię to ok, ale pozostałe strony to stare kamienice w kiepskim stanie wizualnym.
Lepszy widok wg mnie jest już nawet na Manhattanie

Niestety nie wiem czy coś jest planowane na działce
  • Odpowiedz
@moczy_morda: dzięki za informację, wygląda na relatywnie niski (względem ilumino2), więc chyba o widok można być spokojnym... Masz gdzieś pod ręką jakiegoś linka gdzie można znaleźć więcej informacji o tym biurowcu?
  • Odpowiedz
@moczy_morda: hmm w takim razie to lekkie ryzyko kupować mieszkanie w ilumino za niemałe pieniądze, ryzykując potem widok na drugi blok... Z drugiej jednak strony może nie postawią tam wieżowca > 12 pięter...
  • Odpowiedz
@nalogowiec: zorientowałem się w temacie, działka narożna (dokładny zarys na obrazku) była wystawiona na sprzedaż, ale pod koniec września została sprzedana Echo Investment. Aktualnie tamten kwartał nie ma MPZP, tak samo jak dotąd nie ma żadnych informacji od Echo co do możliwej zabudowy tego narożnika. Zgodnie z umową sprzedaży kamienica przy Kilińskiego 127 musi zostać wyremontowana, także można strzelać, że nawet jeśli postawią wieżę to mógłby zostać pewien bufor pomiędzy
2.....w - @nalogowiec: zorientowałem się w temacie, działka narożna (dokładny zarys n...

źródło: comment_lvZitciy43VCIQqsuueVEkllqD2YNjrk.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@nalogowiec: Jak chcesz widok to raczej jak już coś na ostatnim piętrze Manhattanu.
W okolicach Ilumino powstaje biurowiec obok kościoła na Sienkiewicza a na tej działce myślę, że też prędzej czy później coś będzie.
Za jakiś czas za to realne według mnie będzie wyburzenie budynku po sklepie i też pewnie coś tam wysokiego powstanie.
  • Odpowiedz