Wpis z mikrobloga

#dziendobry Ludzie sie jarają, że #programista15k zarabiają kokosy... robią te studia, bootkampy i inne takie... robią portfolio, męczą bułę pod tagiem naukaprogramowania... bo informatycy dobrze zarabiają...

Ojciec ostatnio remontuje niewielką łazienkę, w środku prysznic, pralka i umywalka. Przyszedł kafelkarz i powiedział, że położy kafelki ale za 13-14k ( z materiałem, bez ceny kafelek ), pracy na 2 tygodnie. Miejscowosc poniżej 100k mieszkańców.

#c---------------a #kafelkarz15k #studbaza bo może ktoś się jeszcze nawróci

• 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FantaZy: ostatnio przenosiłem podłączenie do zlewu i 1 grzejnik, cała robota 900zł, gość robił może pół dnia z dojazdem i teraz jest tak zarobiony, że po kasę mógł podjechać dopiero po kilku dniach to pewnie dniówkę wyrabia ponad 1k dziennie.

choć ta cena 13-14k co podałeś jest jakoź x2 do rynkowej, może kwestia miasta i terminów.
  • Odpowiedz
@FantaZy:

zarabiaj 8k na ukladaniu plytek

nie zaloz wlasnej firmy i nie zatrudnij kolejnych do ukladania plytek, bo kazdy glazurnik juz ma wlasna firme i zarabia 8k

populacja glazurnikow zwieksza sie

jest coraz wiecej glazurnikow, a kazdy ma
  • Odpowiedz
@FantaZy: u mnie teraz gościu robi łazienkę 8 m i za zrobienie całej (hydraulika, regipsy, położenie płytek, montaż wanny, szafek itd) weźmie 6 tys. zł, jak robił mi mniejszą 3 m to liczył 4 tys.zł
  • Odpowiedz
@FantaZy: tak na poważnie ojciec robi w budowlance i o ile płytki na ścianie spoko, to mało czego tak nie lubi jak układania płytek na podłodze - paskudna robota, praca na kolanach, plecy wygięte, bierze taką robotę tylko dla rodziny i znajomych, bo zawsze potem narzeka, że przez kilka dni czuje tę robotę.
  • Odpowiedz
@FantaZy: @stan-tookie-1: @MM1311: @zolwixx: @math1982: @McDermott: nie tak dawno robiłem mniejszy remont w domu. Ceny potwierdzam choć z drugiej strony to jednak Warszawa. Goście mają terminy zajęte na miesiące do przodu. Ciekawostka - cała ekipa po gównostudiach :)) Remont robili mam magistrzy filozofii i europeistyki.

PS Dobrego stolarza bez jakichś koneksji rodzinnych nie sposób załatwić szybciej niż w terminie 4-5
  • Odpowiedz
@FantaZy 14k to przesada ale za takie roboty - materiał biorą średnio po 5-6 k co jak na tydzień - dwa roboty jest i tak mega, ale nie przesadzalbym że zarabiają po 20k na miesiąc bo po pierwsze robota nie zawsze jest (twój ojciec pewnie się na stawkę nie zgodził i ludzie często tak robią) i zazwyczaj to nie jest ich "główna" fucha tylko robota na boku bo by z głodu
  • Odpowiedz