Wpis z mikrobloga

@NapalInTheMorning:
1. GW jest lewicowe, tzn. jest za aborcją.
2. Jaki ma dziecko z zespołem Downa.
3. Wg polskiego prawa można dokonać aborcji dziecka z zespołem Downa.
4. Jaki mógłby to zrobić, ale wyznaje inną ideologię (ma inne poglądy), więc tego nie zrobił
4.76 Korwin
5. Wyznając ideologię GW człowiek by to zrobił...
Dalej nie chce mi się liczyć...
  • Odpowiedz
@NapalInTheMorning: Jaki myśli że gdyby aborcja była legalna to ktoś by mu usunął dziecko, a nie że sam chciał. #!$%@? jak potrzaskany bo podszedł do tego zbyt osobiście. No, ale musi bronić własnej decyzji bo inaczej wyszłoby że nie ma w tym nic złego gdyby ktoś to zrobił a więc i on powinien ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@NapalInTheMorning: nie nic takiego nie stwierdził. Chodziło mu o to że jakby spełnić mokre sny femininazistek z którymi to ramie w ramie stoi owsiakowy hipokryta, to było by tak że jakiekolwiek dziecko z wadą nie miało by szansy się urodzić. Przykładem Islandia i jej polityka "usunięcia" "zespołu Downa" ze spoołeczeństwa.
  • Odpowiedz
@mister_pink ale o co Ci chodzi? Owsiak stwierdził że sprzęt orkiestry będzie pomagać w leczeniu między innymi dziecka Jakiego, a ten stwierdził że idąc tą logiką to mały byłby już abordowany. Przecież to się kupy dupy nie trzyma
  • Odpowiedz
@NapalInTheMorning Za cholere nie mogę zrozumieć twojego toku myślenia XD Jaki rak, przecież to jakaś masakra. W sumie jak Jakiego ciula nie szanuję i nie cierpię ze względu na jego karierowość, tak stary naucz się czytać ze zrozumieniem. XDDD

Chyba, że jesteś popity, ale to daj znać za wczasu.
  • Odpowiedz
@NapalInTheMorning:
Mam niestety złe wieści dla pana Jakiego xD. Zgodnie z polskimi przepisami dziecko z zespołem Downa może być legalnie abortowane, gdyż spełnia punkt 2. ustawy o planowaniu rodziny:

badania prenatalne lub inne przesłanki medyczne wskazują na duże prawdopodobieństwo ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu (do chwili osiągnięcia przez płód zdolności do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej); wystąpienie tej okoliczności stwierdza lekarz inny niż dokonujący
  • Odpowiedz