Wpis z mikrobloga

@Sam_Marton: zawsze sie zastanawiam, jak to usmazyc w domu, na plycie indukcyjnej. Zawsze jest nierowno i - albo jest surowo-rozowo w srodku, albo sucho. Nigdy tak jak na zdjeciu. :(
  • Odpowiedz
@betonkomorkowy: a k---a xD

ale Ty też robisz nie?

Ja mam problem taki, że na zewnątrz spalone, a w środku total raw : /
Nie wiem czy po prostu moja patelnia radziecka po mamusi po prostu nie jest tak c-----a i to dlatego.
  • Odpowiedz
@Sam_Marton:
Jakiej grubości były zbyszki?
Ile smażyłeś?
Rozgrzewasz patelnie na full i przed wrzuceniem ich zmniejszasz do 50% czy czekasz aż złapie brąz i dopiero?
  • Odpowiedz
@loczyn: ja robie jak gordom ramasey radzi.
Przede wszystki mieso musi byc przetluszczone (te male zylki im wiecej tym lepiej)
Po drugie stek musi miec conajniej temp pokojowa (ja casami klade nawet na grzejnik ja 10 minut) TO K---A NAJWAZNIEJSZY PUNKT JAK WRZUCISZ ZIMNE TO SIE NIE DZIW
Po trzecie oliwa, najpierw rozgrzej sama patelnie bez oleju az zacznie dymić duchami przeszlosci, potem dopiero polej oliwe i poczekaj chwile -
  • Odpowiedz