Wpis z mikrobloga

kochane #mikrokoksy z #warszawa, potrzebuję namiarów na jakiegoś trenera/fizjoterapeutę, który pójdzie ze mną na siłownię na godzinę i ogarnie moją technikę. tylko żadnych broscience proszę, i chodzi mi stricte o technikę w podstawowych ćwiczeniach, nie o plan czy złote rady. jakieś namiary?
  • 10
@Re-volt: nie umiem już sobie sama pomóc. dużo rzeczy przepracowałam z dobrym skutkiem ucząc się, oglądając filmy itp, ale teraz trochę ściana - notorycznie nagle bolą mnie lędźwia przy siadach, 3 tygodnie temu na ciężarze 2xwiększym nie miałam tego problemu. nie chcę zrobić sobie krzywdy.
@dzik001: dlatego pytam i mam nadzieję trafić na kogoś z polecenia. chyba wiem, o kogo chodzi, chodziłam tam swego czasu. :) dzięki!
@alyszek Słyszałem, że część zajęć z Crossfit ma wprowadzenie gdzie uczysz się samej techniki wykonywania ćwiczeń. Może udało by Ci się wbić na coś takiego. Np No Limit Group ma coś takiego.
@alyszek: trudno Daniela nie kojarzyć skoro bywałaś ;) Ja znam go od czasów kiedy dopiero zaczynał tam i mimo że już trochę lat noe mieszkam w kraju, to wiem że cały czas jego kalendarz zapełniony w opór, a i masa udanych transformacji na jego koncie - wyprowadził na ludzi osoby które zaczynały od kompletnego zera albo i jeszcze niżej ;)
@Karoleer Nie lubię generalizowania. To, że ktoś kiedy widział jak kolega opowiadał, że na zajęciach z Crossfitu jakiś prawnik źle robił absolutnie nic nie znaczy.
Jeżeli robią wprowadzenie i będą uczyć techniki tak jak należy to czemu nie? Dla przykładu w tych boxach o których wspomniałem zajęcia prowadzi człowiek który całe życie szkoli z podnoszenia ciężarów i kulturystyki. Raczej zna się na rzeczy ))¯_(ツ)_/¯
@Evchem: to troche jak uczyc sie medycyny z seriali o chirurgach xD jednak wolalbym pojsc do kogos kto kiedys faktycznie cos sensownego podnosil i wie z doswiadczenia jak to sie robi, na jakie problemy mozna napotkac i jak je przejsc - a z crossfitu powszechnie wiadomo ze nikt ani specjalnie silny ani #!$%@? nie pochodzi.