Wpis z mikrobloga

Od razu zaznaczam, że krypto tu wiele nie ma, bo gdyby mi przyszło analizować każdą istniejącą kryptowalutę z osobna to by mi życia brakło.

Różnice są niewielkie, natomiast można z nich wyciągnąć pewne wnioski. Miejcie na uwadze, że to tylko moje analizy i obliczenia, nie muszą się sprawdzić, także ewentualnie korzystanie z nich wiąże się z czynnikiem ryzyka. Czy się sprawdzą - zobaczymy wkrótce.

Uprzedzając pytania - tak, kupiłem trzy krypto które uplasowały się najwyżej - po to właśnie robiłem to badanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Buziaki i powodzenia

#kryptowaluty

@R4vPL @Sir_Kroskov @mellotron @Kryspin013 @Hi-cube @Pankrzan3000 @MeS_ @sinbad_ @yapkowy @ryzael @offline @miwed01 @blogers
Pobierz flaszkaniedopitka - Od razu zaznaczam, że krypto tu wiele nie ma, bo gdyby mi przyszł...
źródło: comment_KRfEdv9KGv1rUIGtOzupCVhnozT0eaaN.jpg
  • 13
@flaszkaniedopitka: ameryki nie odkryłeś tymi walutami bo one na pewno nie znikną z giełdy, a na pewno wzrosną. Myślałem, że szukałeś coinów które są po kilko sato, a nie z pierwszej piętnaski według marketcap. Jak już mamy tak typować to od siebie dodam: ADA/ POWR/SUN/BNB/IOTA/NEO
@oxern: Jak będę miał wolne to zrobię też dla tych mniejszych walut
@Julass: Odwiedziłem kilka giełd, spisałem dane dotyczące podanych walut. Na osi Y to iloraz iloczynów ilość * cena wszystkich ofert kupna przez ilość * cena wszystkich ofert sprzedaży. Oczywiście odrzucałem skrajne wartości, tzn. jak btc średnio po 50k, to oferty sprzedaży powyżej 60k nie brałem pod uwagę. To samo z kupnem, oferty niższe niż 40k nie były brane
@flaszkaniedopitka: Ciekawe podejście, widzę tylko jeden mały minus tej metody(albo duży, nie wiem) Boty wystawiają oferty robiąc coś co na rynku regulowanym jest nielegalne czyli tzn. spoofing. Mydląc oczy tym co patrzą na drabinkę zleceń ;)
Ale tak czy owak sztos że ktoś wykonał tu jakąś prace analityczną :)