Aktywne Wpisy
Mc_Gnoyek +2481
Mirki, proszę was o pomoc.
Dziś, dosłownie półtorej godziny temu w parku jakiś człowiek podszedł do mnie i spryskał mnie ORAZ MOJE 5 MIESIĘCZNE DZIECKO gazem pieprzowym.
Akcja miała miejsce w parku na Kurdwanowie w Krakowie, ok. godz. 18:45.
Nie wiem tak naprawdę co zaszło, nie wiem czemu, nie umiem tego przetworzyć.
Monitoringu prawdopodobnie brak, policja kazała jechać na komisariat zgłosić, jeśli mi się chce.
Synek został zabrany karetką do szpitala ale
Dziś, dosłownie półtorej godziny temu w parku jakiś człowiek podszedł do mnie i spryskał mnie ORAZ MOJE 5 MIESIĘCZNE DZIECKO gazem pieprzowym.
Akcja miała miejsce w parku na Kurdwanowie w Krakowie, ok. godz. 18:45.
Nie wiem tak naprawdę co zaszło, nie wiem czemu, nie umiem tego przetworzyć.
Monitoringu prawdopodobnie brak, policja kazała jechać na komisariat zgłosić, jeśli mi się chce.
Synek został zabrany karetką do szpitala ale
Cześć Panowie i Panie, to ja Kasia Pieluszka, Kasia z Bali.
Mam dla was poradnik o wyrywaniu. Perspektywa kobiety, rady od ludzi pochodzących z całego świata, historie z życia (między innymi o nagich Czeszkach), charakterystyka kultur (rady jak wyrwać Francuza lub Francuzkę czy mieszkańców Asutralii)
Kupujecie wpłacając od 29 zł na Sztuka wyrywania - poradnik dla kobiet i mężczyzn
Wysyłka ebooka do 12 godzin.
Wiem, że lubicie czytać ;)
#rozrywka #bali #
Mam dla was poradnik o wyrywaniu. Perspektywa kobiety, rady od ludzi pochodzących z całego świata, historie z życia (między innymi o nagich Czeszkach), charakterystyka kultur (rady jak wyrwać Francuza lub Francuzkę czy mieszkańców Asutralii)
Kupujecie wpłacając od 29 zł na Sztuka wyrywania - poradnik dla kobiet i mężczyzn
Wysyłka ebooka do 12 godzin.
Wiem, że lubicie czytać ;)
#rozrywka #bali #
Przeglądając ofery nowych mieszkań na rynku pierwotnym w dużym mieście zauważyłem, że zdecydowanie więcej jest mieszkań z kuchnią otwartą (aneks kuchenny/kuchnia połączony z salonem) niż kuchnią zamknięta (osobne wydzielone pomieszczenie). Od strony dewelopera może być to zrozumiałe, bo wtedy sprzedaje większą powierzchnię użytkową i uzyskuje wyższą kwotę za mieszkanie. No, ale gdyby ludzie takich mieszkań nie kupowali to deweloper musiałby robić kuchnię zamkniętą. Skąd ten trend? Pomijam aspekt możliwości samodzielnego przerobienia kuchni otwartej na zamkniętą.
Stąd moja ankieta - kupując nowe mieszkanie wolelibyście kuchnię zamkniętą czy otwartą?
#architektura #budownictwo #mieszkanie #nieruchomosci #kupnomieszkania #ankieta
Jaką kuchnię wolisz?
Zostały już podane wyżej, zresztą jeśli ktoś dużo gotuje to zamknięta kuchnia jest zwykle sprawą oczywistą. A że jako społeczeństwo się bardziej bogacimy niż kiedyś, to coraz więcej ludzi je na mieście lub zamawia jedzenie do domu bo nie lubi albo nie potrafi gotować. Wtedy kuchnia jest tylko na pokaz i jej "otwarcie" daje poczucie większej przestrzeni.
@to_jest_chyba_kurcze_zart: xD to sobie wymyśliłeś jakąś nieprawdziwą pierdołę
No tak, na pewno nie wiedziałem, że jak się zamknie drzwi od zamkniętej kuchni to zostaną tam zapachy, stłumisz dźwięk, no i nie widać #!$%@? przy gościach. No i jeszcze te dodatkowe miejsce na półki... No ja #!$%@?ę, trzeba być hybrydą Einsteina i Sherlocka Holmesa, żeby na to wpaść xDDD
Nic w tym temacie i o czym mi wiadomo nie przebija prostej funkcjonalności otwartej kuchni
@marek-kalka: zapomniałeś jeszcze o tym, że musi obejść bałagan w kuchni, bo jak widać możliwość posiadania syfu który można ukryć przed znajomymi to dla wielu tutaj bardzo ważna sprawa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
zwolennicy zamkniętej kuchni:
- można mieć cały czas syf i jak ktoś przypadkiem przyjdzie to można zamknąć i nikt nie zobaczy
- gotujemy takie syfy, że po gotowaniu ubrania w szafach przesiąkają tymi smrodami, nie mówiąc o meblach
zwolennicy otwartej:
- w czym problem? wygodniej i wcale nie śmierdzi.
Syfu nie będę komentował. Jak ktoś lubi to niech ma.
Ja np. lubie sobie opierdzielic niedzielnego steka. Zanim trafi do piekarnika leci na wygrzana do 250+ patelnie zeliwna.
Smaczne zajebiscie... ale pomimo wlaczonego okapu nad kuchenka i wlaczonej na
Co do steka - to sprawdź sobie te czujniki, bo jednak nie powinien reagować na steka
Mialem kuchnie zamknieta, teraz mam otwarta nastepna bedzie zamknieta. Przy tej samej powierzchni w zamknietej mozna duzo wiecej zrobic.
Nie przecze ze kuchnia otwarta ma swoje zalety i fajnie posiedziec w salonie ktory wydaje sie wiekszy, ale jednak wole zamknieta.
A co
Zabawne ze nikt nie wspomina o dzieciach - w zamknietej kuchni wstawiasz w drzwi bramke i sie nie przejmujesz gorącym czajnikiem czy nożem na blacie.