Wpis z mikrobloga

#kerbalspaceprogram Jeszcze jedno pytanie nooba.

Widzę że mam dwie misje blisko siebie - jedna to zmierze temperaturę w strefie poniżej jakiejś tam wysokości; druga to zrób raport załogi znowu poniżej jakiejś tam wysokości.

Zrobiłem na te potrzeby atmosferyczny samolocik z termomentrem, antenką, lata az miło. No to lecę pół godziny do tej strefy, robię najpierw pomiary temperatury (zaznaczają się na zielono w tym bocznym menu), przelatuje do drugiej strefy i robie raport załogi), po czym.... ląduję na wodzie (ale w sposób kontrolowany - wszystkie części w jednym kawałku, żadnych uszkodzeń - nie było paliwa ani cierpliwości na powrót ;)).

Mimo to misje są niezaliczone. Czemu tak? Zrobiłem wszystkie cele, nawet przetransmitowałem wszystkie odczyty (chociaż to chyba nie ma żadnego znaczenia), i nadal nic. Co robię źle? A może muszę wylądowac z powrotem na lotnisku? Z samolotami które ledwo ledwo wyciągają 300m/s to zajmie jakieś horendalne ilości czasu nie mówiąc już o braku paliwa...
  • 3
@w_szafa: jak wyżej, musisz spełnić wszystkie wymogi, poniżej / powyżej pułapu, odpowiednia prędkość etc
po prawej masz kontrakty, kiedy wszystkie warunki są spełnione mierzysz temperaturę/robisz raport załogi/przeprowadzasz test silnika czy innego komponentu

po tym przy tytule zadania powinno pojawić się zaliczenie, ląduj gdzie chcesz