Mirki czy takie kopcenie w dieslu na biegu postojowym po odpaleniu na zimnym silniku jest normalne ? Pierwszy raz mam diesla.. #diesel #mechanikasamochodowa #mechanika
@losmarineros: jakiś czas temu rozmawiałem z przyszłym szwagrem, mówił, że jemu kopciło jak silnik był zimny a potem przestawało. Okazało się, że jakiś wtryskiwacz za dużo lał i chyba w końcu coś się przepaliło na jednym z cylindrów.
@goferek: @CyberDeath: troche za bardzo smierdzi na pare wodna. Jak rozgrzany to mu przechodzi. @zubek34: cos w tym moze byc bo dwie swiece mi sie spozniaja i beda do wymiany @jak-zyc: Ty chuju Ty
@losmarineros mojemu znajomemu sprawę założyli w sądzie ostatnio bo sprzedając samochód na rozgrzanym nie było nic widać i kupujący zaczął skarżyć się na kopcenie dopiero po 3 dniach.
@losmarineros ostatnio jakiś mechanik z zawodu odchodził z roboty właśnie do warsztatu bo to na premiach oszukali i mówi, że znajomemu za 150-200 zrobi. Tylko planowanie przy składaniu to problem. Ale każdy mechanik bierze ~1k. A te 3 stówki to chyba po tym jak mu wmówił, że to mechanik chciał go naciągnąć. Ugadali się na 300 nie wiedząc w końcu w sumie jaka diagnoza
@losmarineros: Normalne. Byle by nie czadził na czarno jak dasz w palnik.
Diagnoza?
No dobra - sprzedał bo przez emisję spalin nie przeszedłby przeglądu XD
Przelał mu 3 stówki, kazał (╯°□°)╯︵ ┻━┻ i koniec sprawy haha
A te 3 stówki to chyba po tym jak mu wmówił, że to mechanik chciał go naciągnąć. Ugadali się na 300 nie wiedząc w końcu w sumie jaka diagnoza