#css #html #webdev Dlaczego jeśli w kontenerze mam 5 elementów, a ich szerokość jest ustawiona na 20% ostatni z nich przechodzi do kolejnej linii? Jak ustawię 19% to jest ok, ale nie o to mi chodzi.
@6502: to co powiedział @Melcma albo najprostszą metodą: jeśli elementy są oddzielone enterami to napisz je w jednej linii i nie będzie dodatkowej spacji
@Melcma: @Magnolia-Fan: Dzięki, wystarczyło float: left, display: inline-block już było ( ͡°͜ʖ͡°) @b3rly: margin i padding na całej stronie ustawione na 0 @wkoloprzegrywy: mam tylko firefoxa, ale problem już rozwiązany
@wkoloprzegrywy: tym się będę martwił potem, dopiero zaczynam się uczyć ( ͡°͜ʖ͡°) @Melcma: Zaraz zerknę. Layout strony jest zrobiony na siatce, ale wewnątrz navibara jest lista i z tym miałem problem. W którymś tutorialu czytałem żeby do samego layoutu nie używać float, bo to przestarzały sposób.
@6502: jeśli użyłeś coś z poza DIVa albo to większość reszty typów bloków posiadają paddingi, marginesy i jakieś inne dodane odstępy do tekstu, które można wyzerować.
Niektórzy myślą, że Rosja zostanie z niczym po tej wojnie jeśli chodzi o tereny Ukrainy. Ja tylko przypomnę ile głowic nuklearnych ma Rosja. #wojna #ukraina
Dlaczego jeśli w kontenerze mam 5 elementów, a ich szerokość jest ustawiona na 20% ostatni z nich przechodzi do kolejnej linii? Jak ustawię 19% to jest ok, ale nie o to mi chodzi.
display: linline-block;
float: left;
jak nie zadziala to font-size: 0
Dzięki, wystarczyło float: left, display: inline-block już było ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@b3rly: margin i padding na całej stronie ustawione na 0
@wkoloprzegrywy: mam tylko firefoxa, ale problem już rozwiązany
@Melcma: Zaraz zerknę. Layout strony jest zrobiony na siatce, ale wewnątrz navibara jest lista i z tym miałem problem. W którymś tutorialu czytałem żeby do samego layoutu nie używać float, bo to przestarzały sposób.
Użyj float left
Idź pan w #!$%@? XD
jeśli użyłeś coś z poza DIVa albo to większość reszty typów bloków posiadają paddingi, marginesy i jakieś inne dodane odstępy do tekstu, które można wyzerować.