Wpis z mikrobloga

@anon-rok: Co myślicie, o reklamowaniu swoich restauracji, sklepów itp. na grupach facebooka związanych z danym miastem np. Wrocław, ja to zanegowałem i powiedziałem, że to zwykła chamska reklama oraz brak szacunku i że takie coś powinni robić na swoich grupkach z tym związanych, a nie ogólnych, po tym wszystkim zostałem zwyzywany przez innych i samą właścicielką (chyba xD). A w co o tym myślicie.

Czy reklamowanie swoich firm i biznesów na grupach facebookowych jest w porządku?

• Tak 42.9% (6)
  • Nie 57.1% (8)

Oddanych głosów: 14

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lysaczaha: Prowadzisz grupkę na facebooku ma dużą społeczność, ludzie gadają o różnych pierdołach itp. Ktoś przychodzi reklamuje swoją restaurację, ma darmową reklamę oraz wzrost liczby klientów, Twoim kosztem, on nie wydał nic wybił się dzięki Twojej działalności. To w sumie tak jakby mniejsze kanały na yt wbijały do dużych i reklamowały swoje kanały, albo wrzucałbyś reflinki do różnych stron na wykopie( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@anon-rok: Jeśli to jest czyjaś grupa, ktoś ją prowadzi, to ten ktoś może wywalać reklamowe wpisy i banować autorów. Jeśli jest w "regulaminie" grupy napisane że zabronione jest umieszczanie reklam to członkowie grupy powinni się do tego stosować i oczywiście nie jest OK łamanie takiego regulaminu. Ja myślałem że chodzi bardziej o coś takiego jak tag jakiegoś miasta na wykopie. On do nikogo nie należy więc każdy może pisać co
  • Odpowiedz
@lysaczaha: Sprawdziłem dokładnie regulamin i pozwalają na jedno ogłoszenie, więc jeśli chodzi akurat ten przykład grupy to mój błąd, ale oni reklamują się po 3-5 razy w przeciągu 3 h i człowiek dostaje już k-----y jak znowu widzi g---o reklamo post i tak dzień w dzień ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz