Wpis z mikrobloga

Skończyłem Breaking Bad. Powiem tak, gdyby serial utrzymał poziom z pierwszych dwóch sezonów, to na pewno nie byłby takim hitem jakim jest obecnie. Jestem tego cholernie pewien. To co się odwaliło w trzecim sezonie, było wręcz niesamowite. Mało jest seriali, które wraz z ilością sezonów stają się lepsze, ale BB się to udało. 5B to już w ogóle mistrzostwo świata, a "Ozymandias" to jeden z najlepszych odcinków w historii telewizji w ogóle. Cały serial oglądałem znając zakończenie z góry (dzięki filmwebowi i ich akcji sprzed 4 lat kiedy BB się skończyło, dzięki głupie chuje), ale i tak emocjonowałem się jak p------y, a postać Waltera, który ze zwyczajnego szarego człowieka ze smutnym życiem, staje się potworem i kryminalistą na miarę Escobara to coś niezwykłego. Genialna rola Cranstona. Chylę czoła przed twórcami, aktorami, i ogólnie wszystkim osobom związanym z tym serialem. Coś genialnego.
#breakingbad
realbs - Skończyłem Breaking Bad. Powiem tak, gdyby serial utrzymał poziom z pierwszy...

źródło: comment_VAvZFzgDiqPrOcUV2qPLDE0Nq8QqCv2l.jpg

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@realbs: moim zdaniem zakończenie trochę zepsuli (i nie chodzi o smierć ww) i spokojnie mogli skończyć serial na 4 sezonie po tym jak zabili Gus'a i rozeszli sie w swoje strony. "Przebudzenie" Jessiego po tym jak gruby ukradł mu paczkę packów i okoliczności odkrycia Hanka kim jest Heisenberg uważam za trochę i mogli to rozegrać lepiej.
  • Odpowiedz
@realbs Ozymandias to ten trzeci od końca, nie? Jak tak to się zgadzam w c--j, chociaż oglądałem go przy premierze czyli ponad 4 lata temu, ale pamiętam, że w-----l mnie z butów
  • Odpowiedz
dzięki filmwebowi i ich akcji sprzed 4 lat kiedy BB się skończyło, dzięki głupie chuje

@realbs: jakiej akcji? Sam serial zrobił się świetny po wprowadzeniu postaci Saula. :)
  • Odpowiedz
@plnk: Jakoś dzień po premierze ostatniego odcinka piątej serii był artykuł na głównej

Ostatecznie serialu żadnego pogrzebu nie było, więc nie wiem co mieli na myśli, ale fakty połączyłem poprawnie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@realbs: Nigdy nie rozumiałem fenomenu tego filmu, pełno memów z Jesse Pinkman'em otsochodzi, głupie ludzie.
I przekonał mnie jeden znajomy, że to naprawdę dobry serial i dał mi wszystkie sezony. Mówię, spróbuję, zobaczę.
Akurat miałem wolne, obejrzałem dwa pierwsze odcinki z ciekawości a później z przymusu wszystkie pięć sezonów w 4 dni!
Serial bardzo wciąga widza, odcinki są przerywane w takich momentach jak puszczane reklamy na Polsacie.
Kawał dobrego serialu.
  • Odpowiedz
@realbs: ja też zacząłem oglądać niedawno bo w święta i jestem własnie na końcówce 4 sezonu, zawsze hejtowałem ten serial bo myslałem że to sztucznie nakręcany hype, ale bardzo się wciągnąłem i mi się podoba :D
  • Odpowiedz
@realbs: wszystko dodaje smaczki chociażby to, że z odcinek na odcinek, z sezonu na sezon bohaterzy ubierali się w inne odcienie co miało symbolizować ich zmiany
  • Odpowiedz