Wpis z mikrobloga

Używam, polecam. Tylko musisz patrzeć czy jest rafinowany czy nierafinowany, ponieważ jeden z nich jest przetworzony przez co gorszy. Nie pamiętam tylko który jest który.
@krakrak97: Zależnie od ilości, ja zwykle używam tyle, żeby tylko nie przywierało żarcie i smak mięsa/dodatków zabija kokosa, ale jakby dodał więcej to myślę, że coś by się utrzymało - bo sam zapach podczas roztapiania jest świetny.
@krakrak97 kokosowy najlepszy do smażenia bo jest super nasycony i odporny na działanie wysokich temperatur. Czyli stosunkowo niewiele toksycznych rzeczy przyczepia się do niego w porównaniu z innymi tluszczami. Oliwa z oliwek traci na wartości jak się ją podgrzewa
Wiesz w jakiej temp. przebiega smazenie? Przy jakich temperaturach zachodza pierwsze niekorzystnre zmiany w tluszczach/olejach z duzo iloscia WNKT niezaleznie od pkt. dymiena?
Mniejsza z tym... :)