Wpis z mikrobloga

Brdzo dobrze w tym materiale jest pokazane jak będzie działać wychwalane przez fanatyków bitcoina LN, jeżeli do tego w ogóle dojdzie, polecam oglądać uważnie.
https://www.youtube.com/watch?v=UYHFrf5ci_g
Już dawno byłem przekoanany, że bitcoin to g---o ale dopiero ten materiał uzmysłowił mi jak wielkim gównem jest największa krypto.
#bitcoin #kryptowaluty #lisk #iota #litecoin #bch
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dlaczego tak się dzieje z btc jaki jest powód że wszystko idzie tak wolno

@JanuszBizn3su: Tu należy się przyjrzeć Blockstreamowi bo nie na darmo uważa się że sabotowali wprowadzanie zmian w BTC by teraz zaproponowac sprzedaż swojego rozwiązania. ( ͜͡ʖ ͡€)
  • Odpowiedz
@JanuszBizn3su: Prawo Moore'a dotyczy w tym przypadku wszelkich podzespołów potrzebnych do walidacji transakcji oraz przechowywania blockchaina. Ile się zmieniło od 2013? Krótko pisząc - ogrom rzeczy.
Jeżeli natomiast piszesz to w kontekście LN i wielkości bloków, no to sorry kolego, ale developerzy LN głośno akurat mówią o potrzebie zwiększenia bloku w przyszłości...

@niewiem97: A czy czasem w Iota fundacja IOTA nie ma własnego noda koordynującego sieć (Coordinator) czyniąc
  • Odpowiedz
@xinn: tak IOTA ma teraz koordynatora, bo sieć jest słabo rozwinięta, ma mało hash power przez co może być podatna na ataki i koordynator jest po to aby ją przed nimi zabezpieczyć, w pewnym momencie jak sieć się rozrośnie i "opiekunka" nie będzie już potrzebna to koordynator zostanie usunięty
  • Odpowiedz
@xinn: a co do zadania to wiem gdzie bitcoin się dobrze sprawdzi, jest to świetna machina do spekuły, a kolejne forki tylko podkręcają atmosferą, przecież 99% ludzi na tym tagu wie niewiele o btc, ich nie interesuje technologia, oni liczą na łatwy hajs, tylko dlatego bitcoin się jeszcze trzyma, w tym momencie moim zdaniem jest przekazywanie bitków z rąk dużych graczy do januszy, którzy dowiedzieli się o btc z telewizji,
  • Odpowiedz
@JanuszBizn3su: Co do IOTA to koszt jest zerowy , bo urządzenie i tak chodzi , a w btc masz dodatkowy koszt bo potwierdza inne urządzenie (miner) , więc to porównanie nie jest trafne do końca , bo w IOTA prąd pobiera tylko mobilne urządzenie kótre weryfikuje zarazem transakcje , a w btc np używasz mobilnego urządzenia czy laptopa ale transakcje weyfikują minerzy.
No i IOTA to jest nazwijmy to token
  • Odpowiedz
@JanuszBizn3su: To o czym piszesz to proces adopcji. Aczkolwiek zgodzę się. Obecnie sporo osób nawet nie korzysta z Bitcoina tylko kupiło go do spekulacji. Mi to osobiście w żaden sposób nie przeszkadza. Na pewno część z tych osób w przyszłości zostanie aktywnymi użytkownikami sieci. Nie wiem jednak co to ma do samego LN i filmiku o którym pisałeś.

ale jedno jest pewnie LN pojawi się nieprędko

RC1 został wydany 3
  • Odpowiedz
@JanuszBizn3su: SNT - przeglądarka i komunikator i coś jak gumtree do wymiany ETH
REQ - paypal 2.0 , księgowość , płatności IOT i audyty finansowe , wspierany przez Y Combinator tych co pomogli stworzyć Coinbase
QSP - audyty , wspierani przez Y Combinator , robili audyt ico dla coinbase
  • Odpowiedz
@xinn: a googla nie umiesz używać ?
Blockstream employs several prominent bitcoin developers, including Adam Back (President, Blockstream), Gregory Maxwell (CTO, Blockstream), Mark Friedenbach (Co-founder, Blockstream), Pieter Wuille (Bitcoin Core developer), Samson Mow (CSO), and Christopher Allen (co-author of IETF Transport Layer Security).
Blockstream - Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Blockstream
  • Odpowiedz
@xinn: potrafię ale zadajesz głupie pytania , co ma porcent do faktu , że blockstream przejął głównych developerów ?

Twoim tokiem myślenia jakby porwali wszystkich generałów z armii to twierdziłbyś , że procentowo to mało na tle wszystkich szeregowców i armia jest bezpieczna. (to takie moje małe porównanie)
  • Odpowiedz
@theromanpolan: O czym Ty człowieku mówisz? Albo siejesz FUD albo jesteś zwyczajnym idiotą. Weź wejdź na githuba, weź sobie nie wiem, okres ostatnich 2 lat i zobacz, kto pisze kod bitcoina. Bo z 10 najaktywniejszych developerów jest może ze 2 związanych z blockstreamem. Generałowie? Jak mam to rozumieć? Przecież to jest projekt open source, każdy może zgłosić dowolną propozycję, ale jeżeli nawet chodzi Ci o BIPY to jeszcze raz napiszę,
  • Odpowiedz
@theromanpolan: Ja p------e, nie dość że idiota, który nie potrafi sprawdzić prostej rzeczy, którą podałem jak na tacy, to w dodatku mentalny gimbazjalista. Sorry, ale nie mam czasu na takich jak Ty.

ps. Jak się denerwujesz to chyba z tej połówki mózgownicy wychodzi nie do końca ten tekst który chcesz napisać:
"Idiota to cie zrobił i radzę ci się odzywać." xD
  • Odpowiedz
@theromanpolan: Luzik kolego... Znowu nie ten tekst co chciałeś wyszedł :d Ja wiem, że tam zamiast "ty" to "ja" miało być. Nie ma sprawy, wybaczam ( ͡° ͜ʖ ͡°) Rób tam sobie w celi co tam tylko z kolegami chcesz... Mnie to nie interesuję.
  • Odpowiedz