Wpis z mikrobloga

#iota No i ponownie wyszedłem całkowicie z IOTA tym razem po 4.07 czyli znów profit xd :) spodziewam się jakiegoś jebnięcia w dół przed nowym rokiem podobnie jak miało miejsce to w święta ale pewnie nie tak nisko jak ostatni więc ostrożnie ustawiam się tym razem z zakupem przy 2,85 USD.

A jak będzie wręcz odrwotnie to trudno się mówi pociąg odjedzie i kupię spowrotem tylko że drożej :)

co do #oyster -- tutaj podtrzymuję mój portfel do momentu aż uznam że jestem zadowolony :)

Wyszedłem również dzisiaj z profitem około 400 % z Raiblocks ( XRB) żałuję tylko że nie wszedłem gdy jeden Mirek o tym pisał czyli przy 86 centach tylko dopiero przy 1,85 dolara. No ale teraz cena ponad 10 dolców :) więc profit spory.

#kryptowaluty fajny czas na fajny handel :)

Pewnie skoro mówię że JEBNIE to tak naprawdę NIEJEBNIE :)

Czyli JEBNIE ALBO NIE JEBNIE :) takie moje zdanie xd
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Amelcio: dobra decyzja, iota będzie do wyłapania za mniej niż 3 dolce na pewno niedługo. Mogłeś kupić taniej, jakbyś poczekał parę h wtedy, ale i tak przyfarcilo ci się z tymi 4 dolarami.
  • Odpowiedz
@Pynkman: no wtedy przy 4.80 opuściłem pokład i był problem bo przetransferowałem środki na inną giełdę nie zdążyłem zareagować jak zlazło j-------o do 1 dolara prawie :) ale bym był zarobiony gdybym tam czekał z orderem. Powróciłem do pociągu przy 3 USD i 3,80 USD i wyszedłem teraz na 4.07. Teraz h-j czekam na 2.85 Tutaj jest sprawa taka że to inwestycja długo terminowa IOTA można porównać do początków BTC
  • Odpowiedz
@mestre01: zawsze wymieniam IOTA na ETH. Dlatego że Bitcoin za przeproszenie W-----A mnie ze względu na opłaty. I zawsze ETH od zawsze praktycznie traktuję jako swoją walutę bazową ( pro wzrostową )
  • Odpowiedz
@mestre01: Jest w h-j forków tego bitcoina i to wszystko będzie wpływalo niekorzystnie na BTC. W końcu BTC zostanie wyparte choćby przez taką IOTA lub Railblocs który ma darmowe szybkie przelewy.
  • Odpowiedz
dlaczego nie na dolary? Jest jakaś istotna różnica?

@jajestemm: no znaczna jest różnica. Dolar jest stabilny. A więć np sprzedałem IOTA i np uzyskałem kwotę 65tys USD. To mam cały czas te 65 tys USD. natomiast jak zrobię wymianę na ETH muszę się liczyć z tym że dzisiaj mam 65 tys USD a jak ETH spadnie to mam np 45 tys USD i np kupię mniej IOTA niż trzymając dolary.
  • Odpowiedz
@Amelcio: no tak, to oczywiste sprawa, chociaż teraz jest spora korelacja między tymi dwoma. Chodziło mi np. o prowizje i inne opłaty serwisowe na bitfinexie. Ale rozumiem ze to bez różnicy pod tym względem.
  • Odpowiedz
@jajestemm: opłaty to są groszowe sprawy. Nie biorę ich pod uwagę. Mnie irytuje gdy ktoś pyta i bada jakie są opłaty przy transakcjach to są tak śmiesznie małe kwoty że nie mają żadnego znaczenia i i szkoda na to czasu.
  • Odpowiedz
@buddookan: no tak, ale jeśli przykładowo wpłacając 1tys $, robisz sobie x transakcji, z rożnym skutkiem(masz czasami 2tys $ a czasami 600$) ale suma Summarum na koniec masz 1300$ - zatem płacisz podatek od zarobionych 300$, dobrze myśle?
  • Odpowiedz