Wpis z mikrobloga

@xetrov: on napisał, że niektórzy nawet jak nie muszą to jeżdżą autem. Pojechanie raz na tydzień na większe zakupy pod to nie podchodzi.
Oczywiście można się obejść bez tego, ale jednak, dalej nie podchodzi pod "jak nie muszą"
  • Odpowiedz
@galonim: dostawa ze sklepu to gunwo, przynajmniej ta w Tesco, innych już nie testowałem. Nie widzę sensu płacenia za taksówkę skoro i tak mam samochód gdzie przynajmniej nie muszę użerać się z januszem-kierowcą i jego passatem śmierdzącym skumulowanym pięcioletnim smrodem papierosów w środku.

Oczywiście można się obejść bez tego, ale jednak, dalej nie podchodzi pod "jak nie muszą"

@demoos: Swoją drogą, nie wiem jak ta masa w Kielcach,
  • Odpowiedz
najlepsza jest komunikacja miejska,

@lewactwo: To chyba kuzwa nie w polsce. Ciagly brak punktualnosci, 2 razy dluzej niż autem, kompletny brak regulacji temperatury, często brak miejsc siedzących i częste użeranie się z mniejszymi lub większymi niedogodnosciami.
  • Odpowiedz
  • 1
@Oseghe Mając na myśli komunikację miejską mam na myśli właśnie taką dobrze działającą, wygodną, szybką i punktualną a nie te ochłapy co są w Polsce traktowane po macoszemu.
  • Odpowiedz
@lewactwo: Czemu zbudowano S74 w takim wżynającym się w miasto śladzie? Jak będą budować dalej do Piotrkowa, to ekspresówka przetnie miasto czy będzie nowy ślad?
W ogóle trzeba nieźle się postarać, aby w 200k mieście wygenerować taki korek.
  • Odpowiedz
@marc1027: Chcą przeciąć całe miasto na dwie części tą drogą, walczymy by tak nie było i powstała obwodnica. Dlaczego tak się stało? Bo prezydent Kielc sobie wymyślił, że zrobi dobry deal i za pieniądze GDDKiA wybuduje sobie wylotówkę.
  • Odpowiedz
  • 1
@lewactwo qurwa byłem tam, stałem dziś w tym korku, ale z tą różnicą że ja po prostu chciałem dostać się z warszawskiej na źródłowa., a nie jak 99% ludzi do galerii.. Oj jak ja się pomyliłem.... Udało mi się na szczęście środkiem w miarę sensownie przejechać i po prostu pojechać przez cedzyne, bo tam żeby skręcić w prawo stałbym ponad godzinę.
  • Odpowiedz
@latko: Sam kiedyś się tak nadziałem i wolałem zawrócić na Cedzynie niż tam czekać :) Jak powstanie cała S74 przez miasto to będzie jeszcze gorzej, bo i ci na Zachód od Kielc stwierdzą, że mają super drogę pod galerię, więc z niej skorzystają. Z drugiej strony nie ma się co dziwić - dojazd komunikacją miejską do tej galerii to jakaś kpina.
  • Odpowiedz
@lewactwo dojazd w Kielcach do pracy gdy mieszkasz od nich kilkadziesiat kilometrow to kpina. Czym dojedziesz z wiosek np u mnie dawniej w okolicach Lopuszna. Januszobus kilka razy dziennie potem dwie przesiadki na pkp. Slabe to... Nikt z własnej woli nie lubi jezdzic samochodem. Inni wiesniacy maja tak samo z innych okolic typu jakies Bieliny Bodzentyny,Bilcze etc. Korkow nie ma porownujac z takim Wroclawiem wiec jezdza. A ze pod galeriami korki
  • Odpowiedz
@CzarnyOwiec: Sam mieszkałem całe dzieciństwo we wsi pod Chmielnikiem i wiem jaki c-----y jest transport regionalny. Zniszczenie transportu regionalnego, kolei regionalnej, brak planów zagospodarowania, c-----a komunikacja miejska i bezmyślne inwestycje drogowe - to wszystko się łączy w jedną całość - gdyby nie to, że wiem, że to wynika z debilizmu to można by pomyśleć, że to wszystko jest sponsorowane przez koncerny motoryzacyjne jak to miało miejsce w USA
  • Odpowiedz