Wpis z mikrobloga

@Lrrr: Dobra, nie kontynuuje dyskusji bo wyjdę na debila ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie sadzilem, ze potrzeba jakiś zaawansowany sprzet do produkcji piwa.
  • Odpowiedz
@bonifacy_pankracy: szanuje, czekam na recenzje ( ͡º ͜ʖ͡º)
@ActiZ: garnek, termometr i plastikowe wiadro wystarczą - kwestia tego że nie ma czegoś takiego jak po prostu p--o, jest milion jego rodzajów/styli i każdy ma inny skład (słody, chmiele, drożdże) ( ͡º ͜ʖ͡º).
  • Odpowiedz
@ActiZ: nie zaawansowany, ale wiadra do prowadzenia fermentacji gar jakiś ze 20-30L najlepiej. Dodatkowo kapslownica do zabutelkowania piwa i w sumie tyle żeby zrobić p--o na ekstraktach.

@bonifacy_pankracy: Kakało jak dodajesz?
  • Odpowiedz
@ActiZ: troche sprzetu i przygotowania trzeba, ale generalnie to prostsze niz sie zdaje, efekty sa swietne, no i swiat piwa jest przeeeeogromny, sa dziesiatki stylow, chmieli, dodatkow. Mozesz zrobic sto warek, a kazde bedzie inne ;) Super hobby.
  • Odpowiedz
@Toms94: chętnych do utylizacji nigdy nie brakuje xD To jest największy problem. Piwa ciemne i codzienne staram się robić w większej ilości żeby na chwilę wystarczyło. Jeśli chodzi o ciemne piwa to zawsze staram się odłożyć kilka butelek na leżak.
  • Odpowiedz
  • 0
@bonifacy_pankracy no powiem Ci że jak warze 20-40 litrów piwa tygodniowo czyli koło 1-2 warek to mam w piwnicy ponad 350 butelek i nie mam co z nimi zrobić za bardzo. Ty swoje piwa sprzedajesz czy rozdajesz?
  • Odpowiedz