Wpis z mikrobloga

Kibice oraz członkowie zespołu #f1 w #wykopfootballcup!

Ze skutkiem natychmiastowym przejąłem obowiązki menadżera, także będę grającym menadżerem niczym w klasie B. Obowiązki przejąłem po @netto.

A więc tak - losowanie jutro punkt 20:00 https://www.twitch.tv/kuracyja/.

Mecze rozgrywane powinny być na tym samym kanale od 27.12 o 16:00. 31 grudnia Wielki Sylwestrowy Finał o godzinie 18:00 trwający 60 minut (po 30 minut/połowę) - będzie on poprzedzony meczem finałowym drabinki przegranych o godzinie 17:00. Więc będą dwie drabinki, przegranych i wygranych, jakoś tak.

Przypominam kadrę wyselekcjonowaną przez @netto, w obrazku poniżej wyjściowa jedenastka oraz pozycje już ustalone:

Bramkarze: @DBR9 [3], @podobno_mialem_multikonta [10], @vshila [28]

Obrońcy: @ptasigryp [7], @kvvach [55], @lech1991 [2], @tatwarm [18], @radd00 [19], @pablonzo [30], @Dect [94]

Pomocnicy: @Prychacz [14], @raggan [11], @kubakabana [77], @jablkabanany [33], @netto [31], @Drmscape [27], @baRRets [26], @EtenszynDrimzKamynTru [9], @YOLOmariolo [8], @saper_vodiczka [20],

Napastnicy: @the_white_crystal[44], @MasterGrubaster [5], @fordern [6]

Pozycje rezerwowych - tych, których nie widać na obrazku poniżej:

GK - @podobno_mialem_multikonta [10]
GK - @vshila [28]
LB - @pablonzo [30]
CB - @tatwarm [18]
CB - @radd00 [19]
RB - @Dect [94]
LM - @Drmscape [27]
DM - @baRRets [26]
DM - @EtenszynDrimzKamynTru [9]
CM - @YOLOmariolo [8]
RM - @saper_vodiczka [20]
CF - @fordern [6]

Nazwa stadionu: Estadio NO POWER
Kolor krzesełek: różowy
Bannery reklamowe.
Nasz herb klubowy.
Nasz hymn klubowy.

A TERAZ KWESTIA NAJWAŻNIEJSZA POZA INFORMACJAMI!

Mamy do wyboru dwie możliwości. Podczas meczu zmiany taktyki oraz składu dokonuje AI - to pierwsza opcja. Natomiast druga opcja - wszelkie zmiany taktyki oraz składu dokonuje menadżer, czyli @the_white_crystal ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Na chwilę obecną poprosiłem o opcję pierwszą, żeby zostawić wszystko w rękach losu. Oby był łaskawszy niż dla Hondy. Aczkolwiek można wybrać drugą opcję. Jak ja to widzę? Podczas meczów zbieramy się na mirkoczacie i przekrzykujemy się jeden przez drugiego co powinniśmy zrobić. Po zadecydowaniu daje szybko info do organizatora, którym jest @Kuracyja i wszystko cacy.

Jak powinniśmy zrobić? Zostawiam Wam ankietę.

Wesołych Świąt! ()
t.....l - Kibice oraz członkowie zespołu #f1 w #wykopfootballcup!

Ze skutkiem naty...

źródło: comment_48gLFNIVNMcdSNalYhAiPO3EZlbZCacB.jpg

Pobierz

W jaki sposób dokonywać zmian taktycznych?

• Zróbmy to wspólnie, na mirkoczacie w dniu meczów. 28.6% (14)
  • Zostawmy to AI, co ma być to będzie. 71.4% (35)

Oddanych głosów: 49

• 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lech1991 No nic nie poradzę. Nigdy nie grałem w PESa, a piłki prawie w ogóle nie oglądam. Tylko tyle co mecze naszych na ME i MŚ, a potem tylko finał. Głównie oglądam wyścigi, dużo wyścigów (ʘʘ) F1 to tylko wierzchołek góry lodowej
  • Odpowiedz
APEL do wszystkich:

1 - Pamiętajcie, że rola jest zależna od pozycji, więc wybierajcie te, które są dla was dostępne
2 - Nie rzucajcie się wszyscy z danej formacji (tj. "linii obrony, pomocy i ataku) na taką samą rolę, którą ktoś już sobie przed Wami wybrał, bierzcie wtedy inne, bo inaczej dostaniemy solidny w------l jeśli np. cała linia obrony s-------i w akcji do ataku ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@raggan: Tzn? Chodzi Ci o mój screen z rolami? Jeśli tak, to owszem - tylko takie role są.
Wejdź w link ode mnie kilka postów wyżej, tam wszystko jest ładnie opisane
  • Odpowiedz
@raggan: Można zmienić, tylko to wisi już od 3 tygodni uważam, że nie powinno być teraz zmieniane. Ustawiała to @netto. Może to nie być fair takie nagłe zmieniane składu. Formację można zmienić, ale żeby te 11 osób zostały, gdyż wybrała pierwszą jedenastkę plusujących, aby było fair.
  • Odpowiedz
@raggan: @the_white_crystal: pozycje rezerwowych również zostały wybrane w oparciu o ustawienie wyjściowej 11, ale to akurat jest też proste do zmiany, bo każda pozycja z pola ma dokładnie jednego zmiennika. Można podumać nad pozycjami i formacją po losowaniu, ale karty rozdaje jedna osoba i dobrze - demokracja w takich sytuacjach się w ogóle nie sprawdza
  • Odpowiedz
@raggan: @netto: Na chwilę obecną srogi bigos z tego wychodzi, bo nawet nie mogę się dowiedzieć ile mają wzrostu i umiejętności xD A jak zagra AI na AI to tak nie może być, więc ktoś musi ustalać w trakcie meczów zmiany - w tym wypadku gospodarz.
  • Odpowiedz
Cytując @lech1991

Generalnie nie wiem czy wiecie, ale każdy zawodnik może wybrać sobie tzw. 'playing style' spośród kilku dostępnych dla danej pozycji. Pamiętajcie, że rola jest zależna od pozycji, więc wybierajcie te, które są dla was dostępne. Nie rzucajcie się wszyscy z danej formacji (tj. "linii obrony, pomocy i ataku) na taką samą rolę, którą ktoś już sobie przed Wami wybrał, bierzcie wtedy inne, bo inaczej dostaniemy solidny w------l jeśli np.
  • Odpowiedz