Aktywne Wpisy
![Alzena](https://wykop.pl/cdn/c0834752/c559f891eb6283eb7b9b3d7e22e192b9066b066f73357287273f5b3e37c4ec0f,q60.jpg)
Alzena +43
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
![WielkiNos](https://wykop.pl/cdn/c3397992/WielkiNos_dTiY14auZf,q60.jpg)
WielkiNos +339
Juleczki chcą żeby im płacić za malowanie się do roboty.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
![WielkiNos - Juleczki chcą żeby im płacić za malowanie się do roboty.
#bekaztwitterow...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/c52389864471d59e6ab839c868b458b23add1f43903a1b5d8c90a822486a65d9,w150.jpg?author=WielkiNos&auth=d4732655a1371074ce94e51144468384)
źródło: temp_file5672596753366162460
Pobierz
Składniki na 4 kg karpia:
- 2 karpie po 2 kg
- 5 L wody
- 170 g soli
- 100 g cukru
Polecamy:
- wędzarnia balkonowa z termometrem
- zrębki wędzarnicze z ziołami - Kusząca Propozycja
- paliwo żelowe
- wiadro spożywcze GWIOZDA z pokrywką
Przepis:
Karpie dokładnie umyj, zdejmij z nich większe łuski oraz pozbądź się skrzeli. Tak przygotowane ryby umieść w w wiadrze zalewając je wodą, solą oraz cukrem (zalewa peklująca). Pozostaw szczelnie zamknięte w temperaturze 4-8 °C na 10 godzin.
Po tym czasie ryby wyjmij i wytrzyj dokładnie ręcznikiem papierowym. Następnie dobrze osusz (sprawi to, że ryby się uwędzą, a nie ugotują). Skóra ryby musi być w dotyku całkiem sucha, a sama ryba zrobi się sztywna. Teraz możesz zacząć wędzić!
Ryby wędź na ciepło przez półtorej godziny w wędzarni balkonowej w temperaturze 60-75°C.
Smacznego!
...bo domowe jest lepsze!
#browin #przepisy #gotujzwykopem #ryby #wedzenie
źródło: comment_dlnlzu7SMTRROi1gubbXYtTyOBXZz7dY.jpg
Pobierz