Wpis z mikrobloga

Witojcie. Mam pytanie do was mireczki. Mianowicie, wysłałem do sony prawie nowe(7 dniowe) PS4 pro na gwarancji zeby mi naprawili, bo sie spalił. Z tego co czytałem, prawdopodobnie dostane Refurba, wiec wiadomo, kod seryjny bedzie inny jak w mojej oryginalnej, którą kupiłem w jednej ze znanych nam sieciowek. Teraz pytanie, czy po takiej oficjalnej wymianie, dalej obowiazuje mnie prawo do rękojmi w ww sklepie (sieciowce, w ktorej kupilem konsole)? bo jeśli mi przyjdzie jakieś dziadostwo (a ponoć w 70% przychodzą buble te refurby #!$%@?), to #!$%@? ten caly burdel, ide oddstapic od umowy i koncze z graniem, bo to #!$%@? nie zabawa, a same nerwy z tym dzisiejszym prawem.

#prawo #gwarancja #ps4 #kiciochpyta #pytanie #rekojmia #sklepyinternetowe #sony ##!$%@? #gry
  • 13
@Wolodyjowski: pamiętaj ze sony polska wysyła konsoole do francji więć czas reklamacji wynosi nawet miesiąc.U mnie np były to prawie 3 miesiące wysłałem im konsole po czym wrocila do mnie #!$%@? bo jakiś typ zle zapakował.Oczywiscie nawet słowa przepraszam nie powiedzieli.
W twoim pzypadku rękojmia będzie lepszym rozwiązaniem
@Dawid199923: wysłałem 6 grudnia, dziś już jest u mnie. Dość szybko poszło. Jak będzie coś nie tak (jeszcze nie sprawdzałem, bo jestem w pracy), to się nie #!$%@? i rozwiązuje umowę, nie będę płacić za nowa, jak przyślą mi bubla.
widocznie miałeś farta ja wysyłałem w czerwcu a 'działającą konsole' dostałęm dopiero na początku pazdziernika.Oczywiscie zadnej rekompensaty tylko 'Dobrze ze pan dostał jakąkolwiek konsole'