Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +631
bibi__ +275
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
Dobra, bitcoin wypierdzielił w górę jak eyjafjallajökull.
Ludzie się cieszą, bo mają z czego. Szczególnie ci, którzy te bitcoiny kupowali za grosze w porównaniu do dzisiejszej wartości.
Ale co byście zrobili, gdyby bitcoin nagle jebnął na łeb? Tak po prostu jego wartość spadła by do kilkudziesięciu czy kilkuset dolarów?
Skoro mógł wystrzelić w górę jak p------y, tak samo może spaść. Nie znam się na tym, mogę się mylić.
No ale przyjmijmy, że jakimś cudem rządy znalazły haka na bitcoina, budzicie się rano i widzicie, że 1BTC jest warte 69$ i spada.
Co robicie w takim momencie? Nie chodzi mi o ludzi, którzy mają tam 40 zł w btc, ale o takich, którzy wpakowali w to od kilku do kilkunastu jak nie więcej tysięcy? Jednego dnia tracicie taki ogrom kasy.
Czy bylibyście w stanie przyjąć to na klatę, mówiąc sobie
Czy raczej szukacie winnych wszędzie gdzie się da? Typu zwalanie winy na rząd, banki, ludzi którzy was w to wprowadzili, jakieś manifestacje, płacze w TV itd.
Taka tam moja ciekawość :P
#bitcoin #kryptowaluty
Komentarz usunięty przez autora
Psychologia. Duży krach konkretnej krypto oznaczałby zrealizowanie dużych zysków kosztem ludzi którzy weszli do bańki za późno. Większość nie chciałaby czekać na powolne odtworzenie wartości które trwałoby wiele lat a pamiętając rajd cenowy bitcoina po prostu próbowała by pójść za nurtem pompującym jakąś inną bańkę.
Pamiętaj że każde krypto jest równie dobre do pompowania. Bitcoin nie jest w żaden sposób szczególny.