Wpis z mikrobloga

@Nemrod: @Langerob: wiem, anulowałem rezerwację. Tylko niestety ubiegam się o zwrot za pierwszą dobę do gospodyni za nocleg na airbnb. Mimo, że miałem przyjechać na 22:00 a anulowałem o 18:00 a miała zaznaczone elastyczne zasady anulowania, nie zwrócono mi całkowitego kosztu.
@StadIer: Żeby tam dojechać, najpierw musi przejść odprawę paszportową u nas. Tam to jest przestępstwo i powoli się to zaczyna zmieniać, a jak już kręcą wałki, to raczej ze swoimi. Dla nich taki jeleń byłby super okazją do pokazania jakie zmiany zaszły, że teraz u nich nie ma korupcji i uczą tego Polaków.
@Nemrod: nie wiem jak jest do końca z ważnością paszportu, bo kiedyś wyjechałem na paszport ważny tylko 2 tygodnie. Wcześniej dzwoniłem do ambasady ukraińskiej i powiedziano że wystarczy ważność na czas pobytu. Na granicy ukraińska strażniczka tylko zapytała czy wiem, że paszport ważny 2 tyżnie. :) Ale też obiło mi się o uszy z tym okresem 3 miesięcy. Dodatkowo żona wjechała wtedy na paszport jeszcze z panieńskim nazwiskiem, 6 lat po