Wpis z mikrobloga

@LostHighway: Wszystko zależy gdzie kupisz. Ale chyba nawet z Chin może Ci przyjść Rom w wersji eu. Zresztą wgranie jakiegoś custom roma nie jest trudne, wystarczy podążać za poradnikiem. Sam mam mi5 i to robiłem nie jest tak źle chociaż też miałem trochę obawy, ale poszło bez problemu.
Dzięki za info.

@Tojtek: Z wgrywaniem nie ma większego problemu ale trzeba trochę czasu poświęcić. Składać wnioski o odblokowanie, czekać pitu pitu... Jest trochę zabawy więc trzeba poświęcić trochę czasu.
Ja tak miałem ze swoim Redmi 4. Niby było na globalu ok ale później zaczęły się problemy...

@Bananowymus: Niestety aktualnie model nie jest u nich dostępny i z tego co patrzyłem to w innych miejscach też jest podobnie

@PurpleHaze:
@PurpleHaze: Bo nie mam mi6 jeszcze :) Tam najpierw podpinasz sprzęt i dopiero dostajesz listę możliwych romów do wyboru.
@Tojtek: Problemy miałem na Redmi 4 na chińskim globalu. Po około pół roku zaczęły się pokazywać dziwne reklamy co jakiś czas. Do tego zauważalny spadek wydajności baterii. Czyli ogólnie to o czym pisali w necie na temat syfMIUI.
Po zmianie na EU jest jak na razie wszystko w porządku.
@LostHighway: Może ten z polskiej dystrybucji jest inny? Tu jedyne co mam to powiadomienia z forum, które można wyłączyć, ale akurat lubię poczytać. ( ͡° ͜ʖ ͡°) A sugestie aplikacji w MIUI 9 można wyłączyć.
@LostHighway: Właśnie to jest spoko, że z tym telefonem nie muszę szukać modyfikacji, innych softów. Po prostu nic się nie dzieje, aż nudno, bo z prawie każdym poprzednim smartfonem coś się kopało, albo nie chodził na tak sprawnie jak chciałem. :D Tutaj siedzi 9.0.1.0 (NCAMIEI).