Wpis z mikrobloga

Nasz dobry Mirek @szurszur nigdy nie byl na Ukrainie za to każdego dnia ma wiele nam do przekazania o #ukraina. Dlatego chciałbym mu pomóc i zebrać pieniądze na jego eskapadę Łuck – Równe – Tarnopol – Kosów – Stanisławów – Lwów. Po drodze miałby szanse odwiedzić parę małych wiosek. Rozważyć też można wysłanie naszego kolegi dalej na wschód. Oczywiście w czasie wyprawy @szurszur będzie mógł korzystać jedynie z marszrutki (ze względu na integracje z miejscowa ludnością).

#ukraina #ukrainainfo
szczebrzeszyn09 - Nasz dobry Mirek @szurszur nigdy nie byl na Ukrainie za to każdego ...

źródło: comment_6WfXKT11RrKsQqs3XW0Oi0ZAvBVy1ex7.jpg

Pobierz

Tak wiec pytam was:

• Tak wezmę udział w takiej zbiórce 32.1% (9)
  • Nie, nie ma sensu 67.9% (19)

Oddanych głosów: 28

• 25
nigdy nie byl na Ukrainie za to każdego dnia ma wiele nam do przekazania o #ukraina.

@szczebrzeszyn09: To akurat nietrudne bo przegladam zagraniczne portale regionu w tym ukrainskie, wiec wiem trochę wiecej niż przecietna osoba opierajaca sie na polskich mediach, które skupoiają się na kserowaniu newsów z Zachodu. Czy wszyscy piszacy o Trumpie byli w USA? Coś mi się zdaje, że nie bardzo.
Gdybym chciał tam pojechać to zrobiłbym to.
nigdy nie byl na #ukraina ale zawsze wiele ma do powiedzenia w temacie. Nie wie jak jest na prawde na Ukrainie ale wie wszystko z neta.

@szczebrzeszyn09: Ale to jest żenujaca argumentacja, bo ja pisze głównie na tematy polityczne, a w tych sprawach wiecej mi da zerkniecie na tamtejsze portale lub telewizje niż wypicie piwa w tym kraju czy przejazd samochodem po ulicy.
Top tak jakby ktoś kto był w Wielkim
@szurszur: Uczepił się ciebie człowiek, który wypowiada się na temat Polski a nawet go tu nie ma:)
@szczebrzeszyn09 analogicznie stosując twoją argumentację należy oczekiwać, że na temat Bandery też się nie będziesz wypowiadał bo go osobiście przecież nie poznałeś:)
No i większość z nas nie powinna w ogóle wypowiadać się na tematy polityczne bo w sejmie nie siedzi, nie bawi się w politykę a wszystko o niej wie z neta. O
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: Jak się uczepił nie rozumiem tego. @szurszur nie miał odwiedzenia Ukrainy zapoznania się dokładnie z tematem a jak wiadomo teoria to nie praktyka. Czytanie "Sztuki kochania" nie czyni z ciebie ogiera w łóżku. Dlaczego więc odmawiać Mirkowi tej możliwości aby poznał problemy tak zwanych zwykłych Ukraińców. Myślę nawet o tym aby poszukać po znajomych i umieścić naszego kolegę na jakieś wsi na 3 dnia. Dajmy mu szanse na przygodę życia.
@Aryo: Piosenka dla Ciebie .... o Podolu ... a nazwa historyczna dla Chmielnickiego to nie przypadkiem Płoskirów trzeba by zmienić w ramach dekomunizacji. Do tak zwanej akcji polskiej miasto było zamieszkiwane głównie przez Polaków, ale ich wsadzono do pociągów na Syberie aby ich wymordować. @Aryo dobrze że się Twoja rodzina uratowała.
szczebrzeszyn09 - @Aryo: Piosenka dla Ciebie .... o Podolu ... a nazwa historyczna dl...
@szczebrzeszyn09: @szurszur No jak widac z glosowania wiekszosc osob nie chce abysmy pomogli koledze pojechac na wycieczke na #ukraiana a to wielka szkoda. Kolega na wszystkim sie zna co i jak tam na Ukrainie ale nigdy tam nie byl, nie zna zadnego Ukrainca. Reasumujac zna sie na Ukrainie jak kura na gwiazdach ale co dnia nas bombarduje informacjami o Ukrainie.

No wielka szkoda, ze nie bedzie mial okazji zwiedzic tak ciekawego