Nasz dobry Mirek @szurszur nigdy nie byl na Ukrainie za to każdego dnia ma wiele nam do przekazania o #ukraina. Dlatego chciałbym mu pomóc i zebrać pieniądze na jego eskapadę Łuck – Równe – Tarnopol – Kosów – Stanisławów – Lwów. Po drodze miałby szanse odwiedzić parę małych wiosek. Rozważyć też można wysłanie naszego kolegi dalej na wschód. Oczywiście w czasie wyprawy @szurszur będzie mógł korzystać jedynie z marszrutki (ze względu na integracje z miejscowa ludnością).
nigdy nie byl na Ukrainie za to każdego dnia ma wiele nam do przekazania o #ukraina.
@szczebrzeszyn09: To akurat nietrudne bo przegladam zagraniczne portale regionu w tym ukrainskie, wiec wiem trochę wiecej niż przecietna osoba opierajaca sie na polskich mediach, które skupoiają się na kserowaniu newsów z Zachodu. Czy wszyscy piszacy o Trumpie byli w USA? Coś mi się zdaje, że nie bardzo. Gdybym chciał tam pojechać to zrobiłbym to.
@szurszur: Nie mozemy juz odwolac zapozno stalo cie. Czy nie warto zweryfikowac sie z faktami. Po co biuro podrozy dasz sobie rade, na granicy kupisz sobie koszulke z tryzubem a poruszac bedziesz sie marszrutka aby poznac sie z miejscowymi.
@szczebrzeszyn09: kolego, czy ja dobrze rozumiem, że chcesz robić publiczną zbiórkę, żeby zasponsorować komuś ok. 400UAH (60zł) na marszruty, które są nieco wątpliwą przyjemnością podróżowania?
@tomczyk: @szurszur nigdy nie byl na #ukraina ale zawsze wiele ma do powiedzenia w temacie. Nie wie jak jest na prawde na Ukrainie ale wie wszystko z neta. Chcialbym aby skonfrontowal swoje wyobrazenie przez okno marszrutki. Dlaczego watpliwa przyjemnoscia, a moze znajdzie w czasie podrozy milosc swojego zycia.
nigdy nie byl na #ukraina ale zawsze wiele ma do powiedzenia w temacie. Nie wie jak jest na prawde na Ukrainie ale wie wszystko z neta.
@szczebrzeszyn09: Ale to jest żenujaca argumentacja, bo ja pisze głównie na tematy polityczne, a w tych sprawach wiecej mi da zerkniecie na tamtejsze portale lub telewizje niż wypicie piwa w tym kraju czy przejazd samochodem po ulicy. Top tak jakby ktoś kto był w Wielkim
Wolam @Aryo moze cos podpowiesz co do trasy i miejsc noclegu. Wiem ze jestes Polakiem z pochodzenia z Zytomierszczny ale to wschodni Wolyn wiec moze dodac jeszcze Zytomierz. ??Co o tym sadzisz.
@szurszur: Uczepił się ciebie człowiek, który wypowiada się na temat Polski a nawet go tu nie ma:) @szczebrzeszyn09 analogicznie stosując twoją argumentację należy oczekiwać, że na temat Bandery też się nie będziesz wypowiadał bo go osobiście przecież nie poznałeś:) No i większość z nas nie powinna w ogóle wypowiadać się na tematy polityczne bo w sejmie nie siedzi, nie bawi się w politykę a wszystko o niej wie z neta. O
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: Jak się uczepił nie rozumiem tego. @szurszur nie miał odwiedzenia Ukrainy zapoznania się dokładnie z tematem a jak wiadomo teoria to nie praktyka. Czytanie "Sztuki kochania" nie czyni z ciebie ogiera w łóżku. Dlaczego więc odmawiać Mirkowi tej możliwości aby poznał problemy tak zwanych zwykłych Ukraińców. Myślę nawet o tym aby poszukać po znajomych i umieścić naszego kolegę na jakieś wsi na 3 dnia. Dajmy mu szanse na przygodę życia.
@Aryo: O widzisz Podole też dobre, mógłby zapoznać się z historią I Rzeczypospolitej. Czy to nie było by piękne. Więc co polecasz odwiedzić na Podolu ... czy można spotkać tam miłość życia
@Aryo: Piosenka dla Ciebie .... o Podolu ... a nazwa historyczna dla Chmielnickiego to nie przypadkiem Płoskirów trzeba by zmienić w ramach dekomunizacji. Do tak zwanej akcji polskiej miasto było zamieszkiwane głównie przez Polaków, ale ich wsadzono do pociągów na Syberie aby ich wymordować. @Aryo dobrze że się Twoja rodzina uratowała.
@niggerinthebox: To jednak bylo by niewlasciwe aby nasz kolega @szurszur byl na jakis czarnyuch listach, lepiej by bylo aby zwiedzil czarna kopalnie w Dombasie a jak to by bylo nie mozliwe to moze taka tuz przy polskiej granicy
@szczebrzeszyn09: @szurszur No jak widac z glosowania wiekszosc osob nie chce abysmy pomogli koledze pojechac na wycieczke na #ukraiana a to wielka szkoda. Kolega na wszystkim sie zna co i jak tam na Ukrainie ale nigdy tam nie byl, nie zna zadnego Ukrainca. Reasumujac zna sie na Ukrainie jak kura na gwiazdach ale co dnia nas bombarduje informacjami o Ukrainie.
No wielka szkoda, ze nie bedzie mial okazji zwiedzic tak ciekawego
Aktywne Wpisy
18+
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#ukraina #ukrainainfo
Tak wiec pytam was:
@szczebrzeszyn09: To akurat nietrudne bo przegladam zagraniczne portale regionu w tym ukrainskie, wiec wiem trochę wiecej niż przecietna osoba opierajaca sie na polskich mediach, które skupoiają się na kserowaniu newsów z Zachodu. Czy wszyscy piszacy o Trumpie byli w USA? Coś mi się zdaje, że nie bardzo.
Gdybym chciał tam pojechać to zrobiłbym to.
@tomczyk: @szurszur nigdy nie byl na #ukraina ale zawsze wiele ma do powiedzenia w temacie. Nie wie jak jest na prawde na Ukrainie ale wie wszystko z neta. Chcialbym aby skonfrontowal swoje wyobrazenie przez okno marszrutki. Dlaczego watpliwa przyjemnoscia, a moze znajdzie w czasie podrozy milosc swojego zycia.
@szczebrzeszyn09: Ale to jest żenujaca argumentacja, bo ja pisze głównie na tematy polityczne, a w tych sprawach wiecej mi da zerkniecie na tamtejsze portale lub telewizje niż wypicie piwa w tym kraju czy przejazd samochodem po ulicy.
Top tak jakby ktoś kto był w Wielkim
@szczebrzeszyn09 analogicznie stosując twoją argumentację należy oczekiwać, że na temat Bandery też się nie będziesz wypowiadał bo go osobiście przecież nie poznałeś:)
No i większość z nas nie powinna w ogóle wypowiadać się na tematy polityczne bo w sejmie nie siedzi, nie bawi się w politykę a wszystko o niej wie z neta. O
Nie chce mi się odpowiadać na Twoje dziecinne zaczepki już. Znajdź sobie może kogoś innego dla zabawy.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
No wielka szkoda, ze nie bedzie mial okazji zwiedzic tak ciekawego