Wpis z mikrobloga

@Mortal84: Z tego co wyczytałem, średnio jeśli chodzi o taki system bezdętkowy. W sensie ten cię chroni przed małymi przebiciami (a od tego chroni również wysokie ciśnienie) bądź snejkiem, a tego raczej na szosie nie uświadczysz. Ja doszedłem do wniosku że jakbym chciał pozbyć się dętek to już szytkę bym użył
  • Odpowiedz
usage: -20/+50°C

@impa: Jestem ciekaw jak w rzeczywistości, jak pamiętam, zeszłej zimy nie miałeś problemu jeździć przy mocnym mrozie, to i w tym będziesz pewnie? :)

@tosyu: -20 spokojnie mleko wytrzymuje, przetestowane w tamtym roku. Drugi koniec zakresu chyba trochę ciężej będzie sprawdzić ;)
  • Odpowiedz
@tosyu: Opony sa tubeless ready, obręcz nie mam pojecia czy jest tubless czy nie, okleiłem taśma gorilla i trzyma bez problemu. Bez opon tubeless nie ma co podchodzić do tego, niby sie da, ale to nie warte zachodu
  • Odpowiedz
@tosyu: Nameczysz sie z uszczelnieniem (o ile w ogole sie uda), a i tak rozszczelni sie dość szybko, albo latwo uszkodzisz ją tak ze nawet mleko nie pomoże. Do tego przez cienkie ścianki zwykłych opon mleko ucieka strasznie szybko
  • Odpowiedz
@teryuu: hmmm no właśnie jestem ciekaw czy rzeczywiście, na angielskojęzycznych piszą że nie jest tak strasznie, zamówiłem mleczko i zaworki, zobacze, najwyżej opony dokupię, ale wczoraj mi się rzucił artykuł na oczy że smart samy zwykłe (nie tubelessowe) nawet się sprawdzają

Potrzebuje to bardziej na commutera niż do lasu, w lesie na dętkach do tej pory nie złapałem żadnej gumy, a w mieście owszem, w pn musiałem dyrdać 15km bo
  • Odpowiedz
@teryuu: może ujmę to tak, nie chce schodzić z ciśnieniem (więc o ścianki się nie boję), bo nie jest mi to potrzebne do mojej "zwykłej jazdy", ale przydałyby się właściwości zaklejające dziury
  • Odpowiedz