Wpis z mikrobloga

Trzeba było zawiadomienia do prokuratury, żeby prezes Trybunału Konstytucyjnego Julia Przyłębska uwzględniła naszą petycję o publikowanie umów TK. Zgadniecie, jak została rozpatrzona?
Na stronie TK umieszczono skan naszej petycji. Ponadto zamieszczono informację:

Kilka dni później w przesłanej do nas odpowiedzi na petycję czytamy:

Więcej: https://siecobywatelska.pl/zlozeniu-zawiadomienia-julie-przylebska-tk-publikuje-nasza-petycje/
Poprzedni wpis: https://www.wykop.pl/wpis/28183479/na-przystanku-woodstock-zbieralismy-podpisy-pod-pe/

#watchdogpolska #prawo #prawodoinformacji #niebojsiepytania #ciagniemywladzezajezyk #jawnosc #polityka
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@boryss:

Teraz zauważyłem, że wysłali Wam rejestr umów również z przyszłości. xD

( ͡° ͜ʖ ͡°) W rejestrze jednak tylko 2017.
Czyli wszystkim to samo. Zobaczymy, co odpiszą na jeśli chodzi o te 3 umowy.
I czy rejestr umów pojawi się w końcu na stronie?
  • Odpowiedz
@boryss:

Macie po prostu za mało fejmu.

( ͡° ͜ʖ ͡°) My dostaliśmy wedle życzenia od 1 stycznia 2017 r. do dnia złożenia wniosku (28 listopada).
Coś ciekawego po 28 listopada?
Zawnioskowaliśmy osobno o końcówkę roku, ale jeszcze nie mamy odp.
  • Odpowiedz
Wnioskowałem o umowy od 18 grudnia 2016 r. do 10 stycznia 2018 r. oraz o informację, ile wniosków o udostępnienie informacji publicznej na podstawie art. 61 Konstytucji RP wpłynęło do Trybunału Konstytucyjnego od 18 grudnia 2016 r. do 4 stycznia 2018 r.

Dostałem dzisiaj odpowiedź z rejestrem umów od 1 stycznia 2017 r.
Klauzule poufności tyczą się już tylko dwóch podmiotów, odpowiedź w ich sprawie ma przyjść za tydzień, tak samo jak informacje za
  • Odpowiedz
Od 18 grudnia 2016 roku do 31 grudnia 2016 roku Trybunał Konstytucyjny nie zawarł żadnych umów cywilnoprawnych.

Ponadto informuję, że od 18 grudnia 2016 roku do 31 grudnia 2016 roku do Trybunału Konstytucyjnego wpłynęło 29 wniosków o udostępnienie informacji publicznej na podstawie art. 61 Konstytucji RP.
  • Odpowiedz