Wpis z mikrobloga

można być #programista15k bez robienia własnych projektów na boku, jakiegoś repozytorium? pytanie całkowicie poważne, to nie tak że tego nie lubię, ale naprawdę ciężko mi jest pisać coś samemu od zera. to już nie jest kwestia braku umiejętności, ale nie widzę w tym celu gdy wiem jak coś napisać. trochę #java bo o tej technologii mówię tutaj głównie

#programowanie
  • 7
@bi-tek: @Inconsistent: Ale halo halo, #programista15k to powinien być na czystko po podatkach, a nie z kilkoma tysiącami VATu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Inconsistent: Jeśli się dobrze sprzedasz, to można dużo zarabiać. Ale bez jakiejś podkładki będziesz mocniej maglowany na rozmowie technicznej, tak mi się przynajmniej wydaje. Jeśli masz repo, bloga czy jakiś mały działający projekt, to inaczej się patrzy na takiego człowieka.

Ze wzrostem
@Inconsistent: @bi-tek: Nie zgadzam się, że własne projekty i repo to wabik na firmy. Ja mam od cholery własnych repo, z tego 80% prywatne, bo lubię tworzyć różne rzeczy, ale większość z nich nie odnosi się bezpośrednio do mojej "profesjonalnej dziedziny" czyli webdev - bo są to rzeczy typu gry, biblioteki, pluginy, itp.

Raczej chodzi tu o wszechstronny skill w rozwiązywaniu problemów, do czego trzeba też mieć w miarę wszechstronną