Wpis z mikrobloga

@splndid: dla ludzi mieszkających tuż przy rynku i mających zwierzęta (swoją drogą po co im one w takich warunkach - powinni jakoś zakazać posiadania zwierząt w warunkach nie nadajacych się do tego) to może fajnie ale ogólnie działanie total nie bez sensu, bo przecież na wszystkich innych podwórkach będzie ogień tej nocy i tak
  • Odpowiedz
zawsze to jednak mniej strzelania (te miejskie zazwyczaj byly z najwikesza pompa robione w wielu miastach) oraz będzie to sygnał dla innych miast i ludzi. Bardzo ładnie dany przykład.

@splndid: Może lepiej pomyśleć, czy warto trzymać zwierzęta w mieście?
  • Odpowiedz
@splndid: Przecież idąc dalej tym tropem to wszystko może komuś przeszkadzać. A jak laser trafi w jakiegoś ptaka i ptak się zes....tresuje? Albo w samolot? To tylko jeden wieczór w roku. Nie ma co przesadzać.
  • Odpowiedz
@Belfeagil NA NORMALNYM CYWILIZOWANYM PODLASIU JAK SIĘ POPATRZYSZ NA KOGOŚ I BĘDZIESZ SIĘ NA NIEGO TAK DŁUGO PATRZYŁ AŻ ON ZAUWAŻY ŻE SIĘ NA NIEGO PATRZYSZ, TO ALBO SIĘ DO CIEBIE TEN CZŁOWIEK UŚMIECHNIE, ALBO PODEJDZIE UŚMIECHNIĘTY I SIĘ SPYTA "CZY MOGĘ W CZYMŚ DLA CIEBIE POMÓC?"

A NA ŚLĄSKU, JA #!$%@?, NA ŚLĄSKU JAK W LESIE #!$%@?. NIE, NA ŚLĄSKU JAK W KOPALNI USRANEJ WĘGLEM #!$%@?. SPOJRZYSZ SIĘ NA ŚLĄZAKA
  • Odpowiedz
@splndid: No tak, bo trzymanie psa w mieszkaniu w bloku to najwyższy przejaw szacunku dla zwierzęcia. Logika miejskich psiarzy zawsze doprowadza mnie do śmiechu.
  • Odpowiedz
@splndid: Szanuję, mój akurat się nie boi i mogę z nim nawet wychodzić na spacer w Sylwestra ale wiem że niektórzy mają z tym naprawdę kłopot i nawet dają psom tabletki uspokajające. Im mniej niepotrzebnego nikomu strzelania tym lepiej.
  • Odpowiedz
@splndid: świetny pomysł. Trochę śmieszy mnie to gadanie o logice psiarzy. To nie logika, a jedynie bardziej rozwinięta empatia w stosunku do psów. A to, że najmocniej rozwiniętą mają ją posiadacze psów to chyba nic dziwnego, skoro widzą strach a nawet panikę zwierząt na własne oczy.
  • Odpowiedz