Wpis z mikrobloga

@Weed233: A to tylko serwer gdy, próba wczytania projektu klienta kończy się miliardem błędów o nieznanych kompenentach. Trzeba by dokładnie widzieć czym to było kompilowane i jakie ma zależności.
  • Odpowiedz
@Dzyszla: Niestety, pierwszy jest dla delphi 2/3, a przypuszczam że ten kod jest pod delphi 7 (najmniej błędów wywala na tym). Ten drugi w ogóle nie działa, jakaś setka błędów składni się pojawia.

Większe problemy będą z klientem. Na razie co się domyślam że wymaga on AlphaSkins w wersji ok. 7. Wywala błąd brak sAlphaListBox przy najnowszej wersji, jedyne na co trafiłem to to http://www.alphaskins.com/forum/index.php?showtopic=5652

Ogólnie takich zależności pewnie będzie mnóstwo, a
  • Odpowiedz
@Weed233: @Ununoctium: Ja niestety nie mam już tak starego środowiska :/ Ewentualnie płytka gdzieś leży u mnie.
Niestety, jeśli ktoś stosował do tego jakieś egzotyczne komponenty/unity to pozostaje tylko przeszukiwanie netu pod kątem nazw.

Natomiast Delphi 7 na bank nie miało plików dproj. Takiego znacznika z D10 też nie kojarzę.
  • Odpowiedz
@Dzyszla: Otwieram plik .dpoj z .rara wrzuconego przez kolegę, więc nie ma mowy o nadpisaniu. Jednak na jaką wersję Delphi to wskazuje to nie będę się upierał bo dla mnie to tereny nieznane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz