@fortheworld: jak będziesz miał wypadek w niedzielę albo Twoja żona zacznie rodzić, to nadal będziesz za zakazem JAKIEJKOLWIEK pracy w niedzielę? ( ͡º͜ʖ͡º)
@fortheworld RACJA! Niech miasta wyglądają jak Korea Północna! Do Zoo nie pójdziesz, kino odpada, jak auta lub paliwa do niego nie masz to nigdzie nie pojedziesz bo przecież komunikacja miejska to też praca zarobkowa. Siedzieć w domu i oglądać TV! A nie k---a, czekaj. Przecież tv to też praca zarobkowa. Kościół? Teatr? Koncert? Bar? Kręgle? Tenis? Nic tylko książki czytać.
Janusze zrozumcie tu nie chodzi o katolicyzm, tu chodzi o spędzanie wolnego czasu. Tyle galerii czy marketów w takich rozmiarach jak w Polsce to nawet w UK nie ma. Może spędź ie czas z rodziną, jakiś spacer, sport musicie chodzic po tych sklepach w niedzielę?
@bols83 no ale kina tez są otwarte i co, może pracownicy kin tez by chcieli spędzać czas z rodziną? Handel w kinie tez jest więc też będzie zabroniony?
@fortheworld chętnie okazałbym swój ból d--y związany z tym postem, ale popieranie takich pomysłów jest dla mnie tak nierealne, że uznałem to za bait, jeszcze ekonomia w tagu XD dobre
@bols83: Czemu ustawodawca ma decydować o moim wolnym czasie? Pozwólcie ludziom decydować o swoim życiu. Otwarte sklepy nie przeszkadzają w spedzeniu niedzieli z rodziną.
@bols83: czyli wolność człowieka w tym kraju polega na tym, że państwo ci mówi co możesz robić a co nie w swoim wolnym czasie? Zajebiscie. Swoją drogą ja jutro musze iść do roboty, nie ma to jak utrzymanie ruchu. ( ͡°͜ʖ͡°) dobrze, że nie mam rodziny
Komentarz usunięty przez moderatora
on też pewnie chciałby ten czas spędzić z dziećmi
@przewygryw: Wreszcie głos rozsądku na wykopie. Gdyby były wybory to bym na pana głosował.
@przewygryw: W ogóle powinno być takie prawo ze jak ktoś nie chce pracować to nie musi. Chociaż w sumie to sie nazywa rynek pracy czy cos xD
Swoją drogą ja jutro musze iść do roboty, nie ma to jak utrzymanie ruchu. ( ͡° ͜ʖ ͡°) dobrze, że nie mam rodziny