Wpis z mikrobloga

w nazwiazaniu do wpisu @errorek95 https://www.wykop.pl/wpis/28176041/ciezko-pracowalem-na-moj-sukces-zegarki-watchboner/

pomyslalalem, ze moze warto zrobic ranking 'brandow', ktore zamiast kojarzyc sie z klasa, to kojarza sie tylko z buractwem. Jest wiele marek, ktore zalozenia maja szczere, produkty dobre, ale ludzie kupujacy bardzo latwo sprawiaja, ze na sama mysl o tym logu, dociera do nas smiech.

Oczywiscie wolny kraj, wolny wybor ludzi i ja o gustach dyskutowac nie chce - wszakze jednemu moga sie podobac tshirty Armani z wywalonym na cala klate napisem EA7, a innych pociaga minimalizm i np. flaga jakiegos Hilfajgera na koszuli to juz jest siara.

Ja zaczne od chyba najbardziej przypalowej marki, ktora wyrosla jak grzyb po deszczu i obecnie w co drugiej kobiecie widze to obrzydliwe logo, torebki czy, co gorsza, zegarki. Mowa tutaj oczywiscie o Michael Kors. Tak, jak absolutnie nie wnikam w to, w co ludzie wskakuja i sie ubieraja, tak tutaj aboslutnie nie pojmuje, jakim cudem, to aliexpressowe cudo jest tak szeroko lubiane. Moze ktos wyjasni?

Pod koniec, zsumuje odpowiedzi i zrobie maly ranking.

Zastosowanie to ma sie do paru tagow, ktore tutaj wymienie:
#zegarki #modameska #modadamska #ubierajsiezwykopem #streetwear

Mysle, ze kazdy obserujacy z tych tagow, niewazne jak bardzo mialby wylane na to, jak inni sie nosza, tak na pewno widzac osoby, ktore kupuja bo drogie, nie patrzac ze brzydkie, paskudnej jakosci, tandetne - robia markotny wyraz twarzy.

I, uprzedzam, nikogo nie obrazamy.
  • 36
  • Odpowiedz
@milvanb: no #!$%@? niby tak, ale niekoniecznie. Dla mnie jedyną marką pozycjonującą się jako "Premium" która jest Ralph, ale to i tak z małymi logotzpami.. Jak widzę kogoś z ogromnym logiem hilfigera, kenzo, armaniego czy innego szitu, to płaczę wewnątrz widząc jak ta osoba bardzo poszukuje atencji...( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@milvanb: Jeśli mowa o przypałowych markach to nie można pominąć zegarków DIESEL, 60mm tandentne busole, o #!$%@? stylistyce z kwarcowymi mechanizmami za kasę rzędu 1000 PLN.
  • Odpowiedz
@pqp_1: czemu mnie atakujesz wspominajac o dizlu, jak ja pisalsm o MK?
@rskkk: jakbym siebie widzial - mi naprawde nie chodzi o to by byc no logo, ale wlasnie te napisy boss, czy wywalony ralph na calej klacie, to moim zdaniem tandeta i szukanie atencji poprzez pokazywanie piemiedzy.
Ja tam wszystko bym ubral, gdyvy nie wygladalo jak jakas tania chinska kolorowa pelerynka, z logiem wiekssym niz male ego noszacego.
  • Odpowiedz
@pqp_1: upierajac sie, masz tutaj 1,5 mechanizmu, w tym Mioyta - najtanszy mechanizm zegarkowy. Te trzy, to w zasadzie jeden, nieznajmoego pochodzenia.
Ty musisz tutaj trollowac.
  • Odpowiedz