Wpis z mikrobloga

@Czang: gratuluję, ja zrobiłem to samo! składam cv, byłem na kilku rozmowach. Powiem Wam tak, pracodawca stwierdził że nikt nie da większych pieniędzy niż on po paru latach. #!$%@? mać, pierwsza firma w której byłem na rozmowie po 3 miesiącach da mi mi większą podstawę niż mam średnią roczną z premią w starej pracy. Na wszelki wypadek uczę się 5 dni w tygodniu angielskiego i niemieckiego. W między czasie szukania konkretnej
@adasko_900: oglądam seriale z angielskimi napisami, wiadomo że ciężko zrozumieć kontekst ale daję radę. Gorzej z niemieckim bo jestem między podstawami a średnim. Najwięcej na niemiecki poświęcam na duolingo.com, robię średnio 50 pkt dziennie, dzisiaj 100. Rozglądam się również za korepetycjami i szkołami języka
wolno. Generalnie byłem jedyną osobą która się w jakikolwiek sposób przejmowała tą firmą. Miałem coraz więcej obowiązków, a zostawało coraz mniej pracowników. Ale już się nie przejmuję. Wolę mniejsze pieniądze gdzie indziej niż denerwowanie się za kilka złotych więcej.

@Czang: brzmi obiecujaco ze janusz padnie.