Wpis z mikrobloga

KULINARNE SERCE BLISKIEGO WSCHODU BIJE W DUBAJU

Gordon Ramsay, Nobu Matsuhisa i Georgio Locatelli w listopadzie w hotelu Atlantis, The Palm

Silna tradycja kulinarna krajów Bliskiego Wschodu przekształciła gotowanie w prawdziwą sztukę. Wyraziste aromaty, świeże składniki czy nietypowe kompozycje to znaki rozpoznawcze orientalnej kuchni, która przyciąga miłośników jedzenia z całego świata. W listopadzie oczy wszystkich tych, którzy kochają gotowanie zwrócone są na Atlantis, The Palm – luksusowy hotel w Dubaju, w którym trwa właśnie wyjątkowy miesiąc kulinarny. W jego trakcie aż trzech światowej sławy mistrzów kuchni będzie gotować w jednym miejscu. Wydarzenia towarzyszące będą odbywały się od 10 do 24 listopada.

W ramach obchodów Atlantis, The Palm odwiedzi Gordon Ramsay, światowej sławy kucharz i restaurator, właściciel mieszczącej się w hotelu restauracji Bread Street Kitchen&Bar. Podczas prowadzonej na żywo przez Jacoba Cummingsa audycji The Bread Street Kitchen Quiz Night, Ramsay stanie w ogniu pytań o najlepsze przepisy i receptę na prowadzenie światowej sławy restauracji. Kolejnego dnia goście hotelu będą mieli okazję zjeść rodzinny obiad z Gordonem oraz jego córką Tilly.

Nobu Matsuhisa to jeden z najbardziej rozpoznawalnych japońskich restauratorów. W sygnowanej jego imieniem, wielokrotnie nagradzanej restauracji Nobu mieszczącej się w Atlantis, The Palm, serwowane są współczesne japońskie specjały z elementami kuchni arabskiej. W listopadzie szef poprowadzi warsztaty A Night In With Nobu, w trakcie których zaprezentuje potrawy swego autorstwa, a uczestnicy będą mogli skorzystać z cennych rad prawdziwego kulinarnego guru.

Giorgio Locatelli, znany włoski szef kuchni oraz właściciel znajdującej się w hotelu Atlantis, The Palm renomowanej włoskiej restauracji posiadającej gwiazdkę Michelin, w listopadzie zdradzi tajniki swej sztuki najmłodszym adeptom gotowania w ramach Kid’s Cooking Class.

Specjalną atrakcją dla gości Atlantis, The Palm będzie wyjątkowa inicjatywa Four Hands Dinner, będąca swoistym pomostem między włoską i japońską kuchnią. Nobu Matsuhisa oraz Giorgio Locatelli połączą swoje siły i pokażą uczestniczącym w wydarzeniu influencerom i miłośnikom gotowania z całego świata jak wspólnie stworzyć wyjątkowe dania i połączyć tak odmienne charaktery.

#ciekawostki #dubaj #gotowanie #gotowaniemojapasja #jedzenie #kuchnia #kuchennerewolucje #atlantis #ramsay
prshark - KULINARNE SERCE BLISKIEGO WSCHODU BIJE W DUBAJU

Gordon Ramsay, Nobu Mats...

źródło: comment_7jFgSeQtXvpTZi2800QCjgxcMDQAsTAG.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
KULINARNE SERCE BLISKIEGO WSCHODU BIJE W DUBAJU


@prshark: Nie tylko kulinarne. Każde.

właściciel znajdującej się w hotelu Atlantis, The Palm renomowanej włoskiej restauracji posiadającej gwiazdkę Michelin


@prshark: Ta restauracja (Ronda Locatelli) nie ma gwiazdki Michelin. Nie ma w Dubaju restauracji ktora by miala gwiazdke Michelin. Giorgio Locatelli ma gwiazdke w Locanda Locatelli w Londynie.
  • Odpowiedz
@blinxdxb: Niech maja, potrzebuja tego zeby wzmocnic pozycje na rynku :)

Tak btw. ceny nie musza byc z kosmosu, polecam Hong Kong czy Bangkok (de facto Bangkok tez nie ma ani jednej gwiazdki Michelin a moim zdaniem to jest stolica kulinarna swiata). Jedzenie z calego swiata, bardzo dostepne, liczba singature restaurants w stosunku do Dubaju x4, ceny /2 i nieograniczone zasadami religijnymi.
  • Odpowiedz