Wpis z mikrobloga

Ja wiem, że prestiż i bycie #premium jest na topie, ale po co przepłacać za #bmw #audi lub produkt zwany #mercedes ?
Jeździłem ostatnio 400-konnym #infiniti #q50 z #rwd. Zabawka całkiem fajna, bo szybka (#v6) choć bokiem nie lata (no chyba, że na śniegu, ale to się nie liczy). Wyposażona we wszystko co się da (te tablety w środku to jakiś 22 wiek), dobra jakość materiałów (zajeżdża luksusem), a do tego w porównaniu do niemieckich aut sporo tańsza.
Wygląd dla mnie zastanawiający, ale gusta są różne - co sądzicie o aucie?

Test tutaj

#motopodprad #samochody #motoryzacja
stopaotestuje - Ja wiem, że prestiż i bycie #premium jest na topie, ale po co przepła...

źródło: comment_rFL5p0klx2aB11r8bhGTEhgf87LMPPTl.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
@stopaotestuje is mk2 porównywalny jest z infinity g37. Q50 jest, odpowiednikiem is mk3. Droższy będzie. Przykład mojego is200 kupisz za 12k natomiast is300 to 25k++.
Z is350 jest, podobnie koło 15k różnicy od is250.
  • Odpowiedz
@stopaotestuje: Czy to jest pełna wersja testu? Z podsumowania wynika, że najniżej oceniasz skrzynię biegów ale w tekście nie piszesz, z jakiego powodu. Zbyt wolna, złe przełożenia, szarpie, zły kickdown? Ponadto brakuje mi faktów, a zbyt wiele widzę emocji i subiektywizmu. Obszycia foteli obejrzę na zdjęciach i mogę na tej podstawie jakieś zdanie sobie wyrobić, ale o tym, jak trzymają ciało i czy są wygodne chciałbym dowiedzieć się od Ciebie. Niestety
  • Odpowiedz
@FLOLPROBA: możesz powiedzieć coś więcej? W poprzednim roku kupiliśmy nówkę QX70 z V8 i póki co wszystko gra (mnie osobiście #!$%@? układ kierowniczy, nie da się jechać prosto i wolna skrzynia), ale może powinienem już się martwić?
  • Odpowiedz
  • 0
@hans_castorp dzięki za opinię, przekażę uwagi autorowi. Jak widać po podpisie tekst nie jest mój, ale autem jeździłem. Skrzynia zbyt wolno zmienia biegi zwłaszcza przy redukcji i tez słabo reaguje na kickdown. Pozycja za kierownicą jest pewna, komfortowa i nie wyrzuca Cie z fotela na zakrecie.

Tekst jest subiektywny i zawsze taki będzie. Poradnik czy kupić i zaglądanie w każdą szparkę robi Zachar i inni. Ja wolę sie skupić na tym co
  • Odpowiedz