Wpis z mikrobloga

Ma ktoś z was drukarkę 3d Anet A8 ? Zmontowałem ją i chciałem wgrać inne oprogramowanie ale ciągle pojawia się taki sam błąd jakby w ogóle komp się nie łączył z drukarką , porty są dobre i dalej d--a

avrdude: stk500recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500
getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0xe2

i cały czas to samo :(
#druk3d
oksit - Ma ktoś z was drukarkę 3d Anet A8 ? Zmontowałem ją i chciałem wgrać inne opro...

źródło: comment_tAMFGpygRcZOiyXusJhc2jNvPyXWl7r2.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oksit szukaj driverów (chińskie arduino często używają ch340g(?)- może warto sprawdzić), ewentualnie sprawdź pod linuksem czy dmesg w ogóle ja zobaczy.
Możliwe że się nie połączysz i już, bo tak... Anet...
  • Odpowiedz
@oksit jakich np? Ja sam używam marlina. Ok. Ale głównie dlatego że zmieniłem ramę i mam trochę inne wymiary i położenie stołu. Jeśli nie planujesz montować pojemnosciowego albo indukcyjnego czujnika z tylko liczysz na radykalna poprawę jakości wydruku zmieniając firmware to się przeliczysz. Ogarnij najpierw mechanikę a potem baw się w firmware.
  • Odpowiedz
@oksit szczerze? Ogarnij porządny system do ustawiania osi z. Krancowka że śruba Ci spokojnie wystarczy. To działa zadziwiająco dobrze. A najlepiej zainwestuj w porządna ramę np AM8. Nie będziesz potrzebował żadnego czujnika.
  • Odpowiedz