Wpis z mikrobloga

Krem czekoladowy z orzechami włoskimi zrobiony.
Pyszny!!!

Szklanka orzechów laskowych
150 ml mleka owsianego
100 ml cukru pudru trzcinowego
100 g kakao

Orzechy prazymy w 180 stopniach przez 15 minut, następnie je obieramy i blendujemu. Dodajemy reszte składników i ponownie blendujemy.

#gotujzwykopem #kuchnia #przepis #kremczekoladowy
N.....A - Krem czekoladowy z orzechami włoskimi zrobiony. 
Pyszny!!!

Szklanka orzech...

źródło: comment_Wn7BB9W75kbzFF89eiuJWNYEl7YsDXbz.jpg

Pobierz
  • 12
@NIEKONWENCJONALNA a ja polecam zmielić 100g orzechów, zrobić łaźnie wodną, rozpuścić 150g czekolady z 30g masła. Jak się rozpuści dodać orzechy i nieslodzone mleko skondensowane do uzyskania pożądanej konsystencji. Odnośnie cukru to wg uznania i rodzaju użytej czekolady. Ja używam gorzkiej i słodzika (Erytrytol + Stewia) w ilości ekwiwalentnej do 50g cukru. Podejrzewam że przy mlecznej nie potrzeba cukru w ogóle