Aktywne Wpisy

pan_dudzian +226
źródło: 1000097348
Pobierz
Niesondzem +26
Przegrywy, nie oszukujcie samych siebie z cenami mieszkań. #nieruchomosci
Macie lepszą możliwość zakupu mieszkania za swoje obecne zarobki niż mieli ludzie 15 lat temu i takie są twarde statystyki.
TO NIE ŚWIAT NIE POZWALA WAM KUPIĆ MIESZKANIA TYLKO WASZE #!$%@? ŻYCIOWE. Ludzie sobie radzili wcześniej i nie płakali.
#polska #bekazprzegrywow #pracbaza
Macie lepszą możliwość zakupu mieszkania za swoje obecne zarobki niż mieli ludzie 15 lat temu i takie są twarde statystyki.
TO NIE ŚWIAT NIE POZWALA WAM KUPIĆ MIESZKANIA TYLKO WASZE #!$%@? ŻYCIOWE. Ludzie sobie radzili wcześniej i nie płakali.
#polska #bekazprzegrywow #pracbaza
źródło: Ceny-mieszkan-a-zarobki-w-Polsce-e1609952054788
Pobierz

QSerialPort ponoć jest częścią Qt od 5.1.
QtCreator mówi:
Jednak coś jest nie tak.
Rozumiem, robię include a nie ma fizycznie pliku, no ale przecież patrz wyżej...
( ͡° ʖ̯ ͡°)
mainwindow.h:6: błąd: QSerialPort: No such file or directory#include
QT += serialport?I taki numer mi już odstawił.
Bez #include wszystko ładnie się kompiluje.
Natomiast mam coś takiego: /usr/include/qt4
qt 5 nie ma w include a jak mniemam - być powinno.
Podłączyłem sobie #include i on właśnie z tamtej lokalizacji jest brany.
@jk64: Stretch
Ale coś tu jest ostro popierniczone. Ja to jednak chyba wszystko wypiernicze i muszę pobrać bezpośrednio od Qt, bo to chyba z repozytoriów było...
Niestety wychodzi na to, że mam tu niezły rozpiernicz...
Trzeba to ogarnąć.
Jeżeli masz jakiś wybrany co niema modułu to qmake powinien krzyczeć że go nie zna:
Pamiętaj też że po zmianie pliku pro, musisz ręcznie wybrać uruchom qmake.
Wszystko działa - dzięki za wsparcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
A ten link to już w ogóle nieporozumienie, gość ma lokalnego Qt a doinstalował bibliotekę do systemu więc się niema co dziwić ze mu nie działało.
nie bardzo wiem, jak zainstalować moduł do kompilacji crossowej - próbowałem pobrać projekt QtSerialPort i robić to co w tym linku w sekcji Build & Install, ale make się wywalało:
https://wiki.qt.io/Qt_Serial_Port
co to znaczy czy sam krosskompilowałem? Podążałem tutorialami