Wpis z mikrobloga

@Silvervend: Ale o wyborze lasera wy decydowaliscie w firmie że musi być laser czy firma zewnętrzna?
Bo jak mi mówisz o niestabilnosci łuku to czuję że albo ktoś wyszedł z założenia że skoro tak się dzieje przy spawaniu ręcznym to i tak będzie w przypadku robota albo zwyczajnie ktoś chciał was naciągnąć na laser który nie należy ani do najtańszych rozwiązań ani najlepszych bo grono zastosowań w których się sprawdza
  • Odpowiedz
@vegaushp no to widocznie się nie kalkulowalo. Nasz główny inżynier konsultowal się z kilkoma firmami, z inżynierami innych oddziałów i sprawdzali wszystko w praktyce. Największe nadzieje pokladal właśnie w laserze.
  • Odpowiedz
@Silvervend: znajac życie to właśnie pewnie rozeszło się o kasę, bo już nie do takich detali widziałem rozwiązania. A pospawanie cienkiej blachy nawet z tytanu w której jest japa to najmniejszy z problemów jakie tylko są.
  • Odpowiedz
@qdt2k Dobry wieczór, mamy rozwiązanie do spawania 3D, które posiada głowicę z ramieniem pracującym w kilku osiach, poruszamy również stołem, na którym jest zamocowane narzędzie mocujące, tym sposobem zwiększamy sobie możliwości naszego rozwiązania, po więcej zapraszam do kontaktu mailowego: info@ventor.pl - pomożemy! :-)
  • Odpowiedz