Wpis z mikrobloga

#prawo #policja #mandat

( ͡° ͜ʖ ͡°) Dostałem wezwanie na Policję w charakterze świadka w sprawie o wykroczenie z art. 97 KW. Czy to znaczy, że mi chcą dać mandat, czy chcą mnie przesłuchać, bo mogłem coś widzieć? Nie mam pojęcia, za co mieliby mnie wzywać. Żaden fotoradar zdjęcia mi nie zrobił.

Jakby to było złe parkowanie, to bym dostał z art. 90 KW. Wiem, bo już raz mnie wzywali w tej kwestii, ale zostawili mi świstek za wycieraczką. A ostatnio - nic, zero.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jurny_juhas ja dostałem 100 za zaparkowanie w taki sposób że omijające mnie pojazdy musiały przekraczać linie ciągłą. Dokładnie ten artykuł był na wezwaniu. Nie mówię już o tym że auto mi się r-------o i nie miałem co z nim zrobić wtedy a to była boczna osiedlowa uliczka... Trójkąt za szybą też ich w ogóle nie obszedł...
  • Odpowiedz
@n0b0dy88: no, tylko ja mam skreślone na wezwaniu, że w charakterze podejrzanego. Mam, że w charakterze świadka (chociaż, może dla tego, że jestem współwłaścicielem samochodu). Ni cholery nie mam pojęcia, o co może chodzić, a na numer podany na wezwaniu nie mogę sie dodzwonić ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@jurny_juhas Ja też miałem w charakterze świadka. Generalnie jak poszedłem to gościu mnie pytał czy wiem o co chodzi itd. Mogłem niby nie przyjąć mandatu, wtedy by to skierowali gdzieś tam... Ale machnąłem na to ręką i zapłaciłem. Stwierdziłem że jak mam ściemniać a oni mi później fotkę przyślą zrobiona przez straż miejską to szkoda zabawy. Generalnie to jest tak że jak straż się p----------a to oni to tak spisują i
  • Odpowiedz
@n0b0dy88: nieprawidłowe parkowanie :D :D Oni są porąbani. Najpierw mnie wzywają z 90 KW za nieprawidłowe parkowanie, a teraz za to samo 97 KW :D To samo wykroczenie, dwie różne podstawy prawne... wydaje mi się, że jak nie mają nic konkretnego, to zawsze będą się podpierać 97 KW, bo jest najbardziej ogólny.

A najlepsze jest to, że stanąłem w miejscu, gdzie nie było zakazu zatrzymywania się i postoju, więc to
  • Odpowiedz