Wpis z mikrobloga

@getin: To teraz wykazałeś się niezłą niewiedzą. Ok. 70% wszystkich stron stoi na WordPress, bo jest najlepiej wspieranym silnikiem - to raz. A dwa, na WP stoją prawdziwe kombajny, takie jak choćby Variety, New York Post, USA Today Sports, CNN. Ale pewnie jesteś jednym z tych gości, którzy wolą "autorski CMS" xD
  • Odpowiedz
@mansfeld: Taki artykuł trochę bez sensu, no może miałby jakąś wartość 10 lat temu na forum dla gimbowebmasterów. Jeśli ktoś zajmuje się profesjonalnie projektowaniem stron www (w sensie zarabia i żyje z tego), to cały ten art jest jednym wielkim nieaktualnym bełkotem - sorry.
  • Odpowiedz
@mansfeld: nie zgadzam się z punktem 11, jak i artykułem który do niego prowadzi - ten trochę stracił sens i aktualność.

a poza tym jest jedna rzecz, która stała się z racji mojej choroby oczu bardzo ważna, czyli a11y i o ile poprawna semantyka pomoże z czytnikami ekranu, to dla tych co jeszcze tego nie potrzebują to

"DO CHOLERY J----I WEB DESIGNERZY CZY TAK TRUDNO JEST WAM ZACHOWAĆ DLA WAŻNYCH
  • Odpowiedz
@getin:

nikt prócz "agencji reklamowych" na wp nie robi stron/apk ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nikt prócz agencji, czyli wyłączyłeś właśnie ponad połowę rynku ze statystyk xD
  • Odpowiedz
@crazyfigo: dodajmy połowę kiepskiego januszowego rynku walczącego o przeżycie, wp stosują w większości ludzie którzy nie potrafią/nie chcą nauczyć się programować, wp nie powinien być celem tylko etapem dla webdev'a
  • Odpowiedz
@getin: No dobra, ale to trochę się zagmatwałeś. Bo twierdzisz, że tylko Janusze robią strony na WP - ja udowodniłem Ci, że tak nie jest, ale pewnie nawet nie masz pojęcia czym jest VIP. Z drugiej strony piszesz, że WP jest jednak potrzebne - jako etap przejściowy dla webdeva. To teraz jeszcze daj znać, na czym ma sobie postawić stronę nie wiem, hydraulik czy adwokat. Bo na razie przywaliłeś się
  • Odpowiedz
@crazyfigo: proste stronki zrobisz na html/css lub jakiś FW, wtedy nie musisz nic aktualizować, strona w zasadzie jest wieczna byle hosting +domenę opłacać, level wyżej to dodanie backendu php/python/django, potem ew. fw php np. laravel, symf. potem to już java pewnie

@JacaGlaca: wp jest idealny pod blogi, lub niewymagające stronki które często aktualizujesz np. galerie, oferty, promocje, małe sklepy też dają radę, nic większego bym na nim nie
  • Odpowiedz