Wpis z mikrobloga

  • 244
#dziendobry witam, elo

Dzisiaj zapiekanki. Na grubych okach tre umyte wcześniej pieczarki, do tego kiełbasa krakowska lub żywiecka (też starta) no i oczywiście ser. Wszystko mieszam w misce. Teraz bułki przecinam na polowe i ugniatam środki żeby było więcej miejsca na farsz. Na połówki nakladam mieszanki aż sie wysupuje a potem szybkim ruchen składam i dociskam żeby się sprasowalo. Teraz do rozgrzanego piekarnika wkładam bułki na blachę i dociskam kratką z góry (fot w komentarzu) najlepiej ustawic termoobieg z grzaniem z góry i jak pieczywo zacznie brązowieć to znaczy, że gotowe. Życzę smacznego, z fartem

#gotujzwykopem
ReFree - #dziendobry witam, elo

Dzisiaj zapiekanki. Na grubych okach tre umyte wcześ...

źródło: comment_pgPxP2OylL94BrBWj1IqWdTWgtiQp6ob.jpg

Pobierz
  • 37
@ReFree: Ale smaka narobiłeś :)
Moja mam robi takie w kajzerkach, ścina "wieczko", wydrążą, farsz do środka i przykrywa odciętą częścią kajzerki. No chyba zaraz do niej zadzwonie, ze idę do nich na śniadanie :)