Wpis z mikrobloga

Możesz wygrać miliard dolarów, bez żadnego podatku ani zobowiązania.
Jedynym wymaganiem jest, że nagroda będzie wręczona publicznie jednocześnie w TVP, TVN, BBC, CNN - wszystkie ważne stacje będą nadawać moment wręczania - będzie widać twoją twarz, nazwisko.
Co się z tym wiąże?
Musisz zerwać z dotychczasowym życiem. Jeżeli byś kontynuował to zapewne bezpieczeństwo twoje i twoich bliskich byłoby zagrożone.
Przyjmujesz?
#dylematmoralnosci #pytanie #ankieta

Przyjmujesz MILIARD $?

• Nie chcę 16.7% (11)
  • Przyjmuję 83.3% (55)

Oddanych głosów: 66

• 13
@gitarasiema: Starczy, że jedna #!$%@?ęta osoba nie uwierzy albo przeczyta gdzieś tylko o gościu co wygrał miliard z twoją facjatą, to jesteś w grobie albo chociaż z kilkoma kulkami w brzuchu. Albo dostajesz paczkę z palcem swojej żony/syna. Warto dla jednego miliona?
Więc uważasz, że za miliard nie zapewniłbym sobie spokojnego, bezpiecznego życia w Polsce

@the_white_crystal: Nie twierdzę tak nigdzie. Twierdzę, że nie mógł byś robić wielu rzeczy jak dotychczas. Przynajmniej bez ochrony.

Nie znam twojego trybu życia i nie wiem co lubisz.
Ja na przykład nie mógłbym się szwendać po mieście w wolne dni sam. Albo spić w klubie ze znajomymi. Albo jechać na wycieczkę objazdową po Europie tylko z moją żoną.
@the_white_crystal: No i żyją tylko tak jak pisałem.
Nie rozumiem cię trochę gościu. "Żyją dalej" jest bez sensu w kontekście tego co pisałem. Jakbyś napisał "Żyją bez zmian" to bym rozumiał, że się ze mną nie zgadzasz.

Przykład:

Dolores McNamara z Irlandii w 2005 roku wygrała w loterii EuroMillions aż 115 mln euro! Kobieta miała nadzieję, że mając takie pieniądze już nigdy o nic nie będzie musiała się martwić. O tym,
@DylematyMoralne: Nie wiem, może trochę inaczej patrzę, bo od małego przyzwyczajony jestem do zmian co jakiś czas. Rodziny wielkiej nie mam, więc nie byłoby za wiele osób do ochrony, a znajomi to znajomi, są i ich nie ma.

Nigdy do niczego się nie przywiązywałem, więc z miliardem na koncie bym po prostu odnalazł się w nowej sytuacji. ( ͡° ͜ʖ ͡°)