Wpis z mikrobloga

No dobra kryptomirki, wziąłem się za analizę blockchaina, więc możecie teraz na chaindex.com/blockchain sprawdzić stan adresu BTC, a także zobaczyć jak dawno wykopał się nowy blok.

Oprócz tego dodałem dane z giełd WEX i YObit oraz NevBit z rodzimego podwórka. Tam, gdzie się dało, dane pobieram przez WebSockets więc są bardzo na bieżąco - czasem bardziej niż natywne wykresy giełd ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Teraz pracuję nad analizą fee i wallet watcherem z notyfikacjami.

#bitcoin #kryptowaluty
chaindex - No dobra kryptomirki, wziąłem się za analizę blockchaina, więc możecie ter...

źródło: comment_zXpjW0T4EbBrXYAhmFr4S6tjr0ApyTH7.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

good job. Planujesz dorzucić forki?

@bitcoholic: To zależy od tego jak bardzo będą popularne. Na razie bardzo dużo pracy (i trochę pieniędzy na hosting) włożyłem w BTC, więc na pewno nie w najbliższym czasie.
  • Odpowiedz
@chaindex: robisz analizy blockchaina, a ja trzymam swój majątek w blockchainie. Znasz to powiedzenie: "Znajdźcie mi człowieka a ja już..." Moim znaniem to jest psucie waluty, w której ja mam swój majątek czyli szkodzenie mi. Nawet dolar ma prawo, które nakazuje traktować każdy banknot jednakowo. Dzięki firmom analitycznym, które współpracują z organami ścigania nie wszystkie bitcoiny są jednakowo warte.
Jeff Garzik jest dobrym przykładem, on ma firmy analityczne współpracujące. Wszyscy
  • Odpowiedz
robisz analizy blockchaina, a ja trzymam swój majątek w blockchainie

@pawlo74: Zrobiłem swoją implementację bazy UTXO. Nie jest to ani specjalnie trudne ani odkrywcze. Takie narzędzia są nieprzydatne służbom w dobie portfeli HD. Nie robię niczego bardziej skomplikowanego, nie tworzę narzędzi do śledzenia przepływu środków i analiz statystycznych itp.
  • Odpowiedz
@skiter: człowieku nie stać cię na to aby nie mieć szefa już wiem skąd u ciebie te poglądy. Nie radzisz sobie, potrzebujesz kogoś kto da ci pracę. Nic dziwnego, że boisz się ruszyć z Polski i musisz płacić. Płać tacy jak ty muszą.
  • Odpowiedz
@pawlo74: Wyjechales do Jukej, zarobiles pierszy £, o------o ci w czache, kupiles BTC, o------o x100, i teraz jeszcze cipiesz ...

Kolego to nie jest zdrowe! :)

Edit: No dobrze, koncze te heheszki, bo wchodze w 'personal' a to juz nie jest fajne :(
Co nie zmienia faktu, ze fajnie sie z ciebie hehszka robi :P
  • Odpowiedz
@pawlo74: "Dzięki firmom analitycznym, które współpracują z organami ścigania nie wszystkie bitcoiny są jednakowo warte."

Nie sądziłem, że kiedykolwiek to przyznasz - Bitcoin NIE jest "fungible".
Jesteś o krok od powiedzenia, że Bitcoin nie jest idealny! :D

Swoją drogą to nie jest wina firm analitycznych, tylko założenie protokołu -
  • Odpowiedz
@BishKopt: bitcoin jest transparentny ponieważ taki musi być na tym etapie rozwoju. Kiedy na świecie pozostaną tylko tacy ludzie jak Ty bądź będą większością społeczeństwa wtedy i system będzie mógł być w pełni anonimowy. Transparentność to zaleta a nie wada. Dzięki temu możemy widzieć wszystko to czego nie widzimy w fiacie. Fiat jest w pełni anonimowy dla elit a pozbawiony anonimowości dla ogółu. Bitcoin nie wyróżnia nikogo dlatego jest bardziej
  • Odpowiedz