Aktywne Wpisy
Duza-fajka +146
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
Prawda jest taka że
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Oczywiście zamieniam gównoburzę w dyskusję i przenoszę na mirko. Miłoby było jakbyście uzasadnili ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jaki system jest najlepszy dla WebDev?
@szpongiel: NPM działa pod windą bez zarzutów. Webpack oraz git również. Nawet VisualCRON jest jak ktoś jest przyzwyczajony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Generalnie można, tak? I każdy korzysta z czego lubi. Jednak korzystanie z windy do programowania (już trochę szerzej niż tylko webdev) w JS z Node, w Java, w Pythonie i kilku innych technologiach, które są na windowsa zazwyczaj tylko portowane, a oryginalnie powstają na linuksie, to jest wyważanie otwartych drzwi i utrudnianie sobie życia.
Mac albo Linux zawsze
p.s. z moich doświadczen ubuntu crashują się tak samo czesto jak windowsy, a ost. musiałem przeformatować bo
Stabilność to osobna kwestia. Obecnie zarówno Linux jak i Windows są raczej stabilne (Ubuntu zawsze lepiej wybrać pod tym względem wersję LTS).
Linuks owszem, czasem jest
Poza tym jest to też kwestia indywidualna, przyzwyczajeń, co się robi i tolerancji na niedogodności.
Również pracę na każdym z systemów (Win, Lin, Mac) mogę liczyć w latach. Jasne, że na każdym się da i różnice nie są takie żeby drzeć koszulę o jeden albo drugi.
W Januszexie jesteś front/back, devops i grafik w jednym. A i z klientami uzgadniasz ceny i zakres. Tak więc podmiana tekstu i
To jest właśnie przykre w fanboyach linuxa, że bez żadnego powodu zachowują się butnie i obrażają innych. Można być dobrym programistom czy developerem bez względu na to na jakim systemie się pracuje. System jest tak naprawdę drugorzędną kwestią.
Natomiast, zazwyczaj mierni programiści cechują się właśnie
A no właśnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie wiń za to Linuksa, to wpływ wypoku ᶘᵒᴥᵒᶅ
GIMP niby spoko, ja umiałem Paint Shop Pro, ale
Przy projektach większej skali zwyczajnie nie ma szans być one man army od wszystkiego. W którymś momencie poszedłem z firmy 60 osób do firmy 60 tys osób, także tego...
Teraz znowu mała ale akurat sam back-end. Nie chcę mi się już we frontach dłubać i elementów w UI układać. Poza tym mam detox po poprzedniej firmie, gdzie z kolei