Aktywne Wpisy

Adamfabiarz +56
Niska frekwencja w referendum wybitnie pokazuje ile jeszcze Polakom brakuje do np. Szwajcarów jeśli chodzi o przejmowanie się losami kraju oraz jeśli chodzi o zrozumienie clou demokracji. Nie da się być bardziej bezpośrednio demokratycznym, niż uczestnicząc w referendum. No ale ,,Nitras ze Szczerbą powiedzieli, aby nie głosować". Ech szkoda gadać.
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma

Wpisując wymiary do tabelki powinienem zmierzyć siebie czy ubrania które leżą na mnie najlepiej, rozłożone na płasko?
Chciałbym żeby spodnie miały nieco wyższy stan, rozumiem że po prostu dodaje te kilka dodatkowych centymetrów w polu front rise i back rise, jednocześnie odejmując trochę z waist size i dodając do długości zewnętrznej nogawki? Trochę to skomplikowane dla mnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jak duży jest zapas materiału na ewentualne poprawki na miejscu?
Co do koszuli, chciałbym sobie uszyć zwykłą maklerkę, ale nie widzę nigdzie opcji wyboru koloru kołnierzyka, można to z nimi jakoś załatwić?
Jak realnie wypada u nich krój regular/slim/super slim? Mam dość szerokie barki i wszystkie koszule RTW muszę taliować, nie chciałbym tutaj przesadzić w drugą stronę.
I dwa pytania natury technicznej.
Jak czas realizacji zamówienia podany na stronie ma się ze stanem faktycznym? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Są jakieś dodatkowe koszta związane z zamówieniem na które powinienem się przygotować? Jakieś cło/vat/cokolwiek.
Trochę sporo tych pytań, dlatego będę bardzo wdzięczny jeżeli ktokolwiek będzie na tyle pomocny i coś doradzi ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nieśmiało pozwolę sobie zawołać @xune bo z tego co pamiętam ma jakieś doświadczenie z tą firmą i @UszatyBloger
Dzięki za wszelkie #protipy
#modameska #ubierajsiezwykopem
@bbbbbbbbbbb: Tam przy miejscu na wymiary jest napisane takie magiczne zdanie.
"All sizes are shirt measurements. Prefer body measurements? Instructions here"
Ja zdecydowanie polecam mierzyć ubranie, nie siebie. Ba, najlepiej to uprasować, rozłożyć na twardym i każdy wymiar zmierzyć 2-3 razy. Wtedy masz pewność że się nie kopnąłeś.