Wpis z mikrobloga

Nie chce wywołać shitstormu bo sam nie jestem zatwardziałym kosolowcem, ot wybrałem taką opcje w tej generacji, chociaż grałem koło 18 lat na #pcmasterrace, ale niech mi ktoś powie czemu według kogokolwiek konsole hamują rozwój gier.
1. Najwięcej egzemplarzy sprzedaje się na konsole, czyli dzięki temu w ogóle te gry powstają więc argument z d--y.
2. Ktoś tam czasem pobąkuje o grafice. Przecież 2 najładniejsze gry tej generacji powstały na ps4 i jest to Uncharted i Horizon, nie ma na PC gry z tak ładną grafiką będącą przy okazji pełnoprawną grą, a nie jakimś demkiem technologicznym.
3. Patrząc na steama to najpopularniejsze są gry multi ze skrzynkami, czyli pubg, dota 2 i cs go. O ile pubg jest w miarę nowy to dwie pozostałe to starocie, jest jeszcze Lol którego nie ma na steamie, ale to znowu jest kolejna moba
4. To może gry indie? No tak się składa, że większość wychodzi na konsolę więc nie.
5, Skoro #pcmaster jest takie zajebiste, to czemu nie ma na nim miliona exów AAA z kozacką grafiką o której konsolowiec moze sobie pomarzyć? Bo nikt by tego nie kupił i nie opłaca się robić na pc innej gry niż niedorobionego early access

Jedyne co mi przychodzi na korzyść to gry bez wielkiego zaplecza finansowego bo wydawanie na PC jest najtańsze, ale czy one rewolucjonizują rynek? No nie sądze.

To jak to jest z tym hamowanie bo dla mnie jest całkiem odwrotnie i bez konsol byłoby g---o, a nie granie xD

#ps4 #xbox
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Kiedys_Mialem_Fejm jak zaczną robić konsole modułowe (wymienna grafika, procek) to przestaną hamować. Póki co takie gowno podzespoły jakie są w konsoli niestety hamują rozwój. To pośrednio wina konsolowcow, bo kupują ten chłam- ale przede wszystkim to wina chciwych korporacji. Wy tu p-----------o a oni liczą szekle
  • Odpowiedz
  • 5
@Kiedys_Mialem_Fejm większość gier Indie wychodzi na konsole? Ale ty się nie znasz a sie wypowiesz czy świadomie będziesz manipulowal?

@panopticon co do tego ma pad? Zaletą PC i cała filozofia pcmr jest to, że grasz jak chcesz i jak najwygodniej dla Ciebie. 4k, 144hz i 55''? Wywalisz na pc tyle co na auto, ale masz możliwość. Chcesz grać na padzie od Xboxa? Proszę bardzo. Pad od ps4? Proszę bardzo. Klawiatura
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm: tak z ostatnich premier to warhammer total war 2 jest grą AAA i nie da się w to grać na konsoli ;) Zależy co kto lubi, z moich ostatnich top granych gier steam:

Total War
Factorio
  • Odpowiedz
Tak tylko przypominam statystyki na steamie:

@Nedkely: Tylko pamiętaj, że steam jest tak popularny, że masa ludzi ma go ma laptopach. A trudno uznać laptopy za maszynki do grania a statystyki kształtują (tak samo zawyżają popularność win10)
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm: Sporo zależy od tego co kto lubi. Jak mam ochotę pograć ze znajomymi w CS:GO albo World of Warcraft to na konsoli mam problem. Cała scena e-sportowa, LoL, Dota, SC2 i wcześniej wymienione to jest zupełnie też inna ranga i zajawka. Co masz na konsole Fifę, CoD.... xD?
To nie są gry nowe ale to są giganci rynku. Taki WoW to z 10mln graczy płacacych co miesiąc a LoL
  • Odpowiedz
Na konsoli nie pogram w cs go czy zaden inny esportowy tytuł. Ponad 100fps jest niemożliwe na konsoli. (to dużo daje w overwatchu czy cs:go).Celowanie myszą>Celowanie padem, a jak mam ochotę grać np w dark souls czy w3 to podłączam pada i gram. Nie płacę za multi(dawać się tak robić w c---a xD). Grafika na pc jest po prostu lepsza i jest prawdziwe 4k, a nie upscalowane. Koszt oczywiście takiego pc jest
  • Odpowiedz
@Eco999: To oczywiste że jak ktoś wyda całą wypłatę i rente rodziców i emeryture babci, to będzie miał większą wygodę na pc.
Jednak na PC jest ten szkopuł, że ustawienie wszystkiego wymaga czasu i bardzo często gry nie chodza tak jak powinny na naszym sprzęcie, Na reddicie jest pełno żalu, że 10 generacja nvidii nie daje porzadanych fpsów czy wydajności, to się nigdy na konsoli nie zdarzy.
Za dużo ustawiania
  • Odpowiedz
@Ataxia: Co Ty nie powiesz? A intel i Nvidia to szekli wcale nie liczą prawda? Bo pcmasterrace jest wolne od nieuczciwych praktyk handlowych, Coffee lake wcale się nie przegrzewa, skylake TIM pod IHS wcale nie wysycha z czasem, a Nvidia nigdy nie downgradowała kepler gpu.
Intel z asusem wcale nie wysyłali testerom sprzetu automatycznie podkręconych procesorów, by ci porównując do Ryzen wyszli na duży plus.
Cała gałęź przemysłu elektronicznego, zgromadzonego
  • Odpowiedz