Wpis z mikrobloga

Rozmowa z jednym z mirków o tym dlaczego nie ma dziewczyny.

Myślę że winą jest to że nie mam ( z dziewczynami) tylu tematów co z kolegami bo z kolegami to zawsze można pogadać o Hitlerze itd

XD
#logikaniebieskichpaskow #tfwnogf
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Naxster: @kvvach: @Slonx: Panowie - ale co tu i komu tlumaczyc?
Facetom, ktorzy na sile musza pokazywac kobietom, ze oni sa lepsi?

Przeciez to taka meska wersja agresywnej, skrajnej feministki, ktora we wszystkim doszukuje sie nizszosci plci przeciwnej. i sie cieszy "ale im dowalilam".
Nie warto :)
  • Odpowiedz
@Shyvana: Ej to może by zrobić taką wymianę koedukacyjną. Kilku niebieskich od nas, kilka różowych od nich. Byłby ciekawy eksperyment. Oba portale by zyskały xD
  • Odpowiedz
@Asterling: bo większość wypowiadających mniej lub bardziej świadomie starało się niejako hierarchizować różne zainteresowania, dodawać im przymioty "gownozainteresowań" albo zainteresowań "prawdziwych, przydatnych". Oczywiście wszystko to wedle własnego uznania.

Co za tym idzie dochodziło do hierarchizacji ludzi, albo całych płci ---> kosmetyki, moda i filmy są (dla wypowiadającego głupie), wszystkie kobiety (bo więcej kobiet niż mężczyzn tym się interesuje) muszą być więc głupie.

---->sport, samochody, historia są (dla wypowiadającego mądre, lepsze),
  • Odpowiedz
@Asterling: tutaj bardzo szybko dyskusja z rozmowy o faktach i poglądach schodzi przede wszystkim na wzajemne atakowanie się. Albo bezpośrednio, albo pośrednio: przez płeć, poglądy polityczne itd. Może tak już jest w internecie, a może po prostu niski wiek użytkowników portalu :)
  • Odpowiedz
Ja ogólnie nie widzę zbytniego powiązania między jakimiś zainteresowaniami czy hobby a byciem lepszym bądź gorszym od kogoś innego z innymi zainteresowaniami.

@Shyvana: Ja trochę widzę. wybitny profesor pewnie będzie się interesował sztukami klasycznymi i filozofią. zapewne.
Co nie zmienia faktu, że większość ludzi ma po prostu zainteresowania ani głębokie ani płytkie. A płcie różnią się nimi bardziej niż mają lepsze. Na jednego fascynata astronomii przypada pięciu sebków "hehe meczyk"
  • Odpowiedz
@Naxster: No ja akurat bym tak nie generalizowała, sporo też zależy od wieku pewnie. U mnie na wydziale jest np bardzo dużo osób z tytułem profesorskim, super ludzie, autorzy wielu książek i ogromna wiedza w swojej dziedzinie a zainteresowania mają najzupełniej przeciętne - jeden na corocznym festiwalu talentów gra na gitarze, inny pokazuje zdjęcia z jakiejś pieszej wycieczki w górach, trzeci jeździ na motorze, jeszcze inny na wykładzie żeby przyheheszkować
  • Odpowiedz
Nigdzie nie jest napisane że osoby z wysokim tytułem naukowym w jakiejś dziedzinie muszą się koniecznie interesować czymś "wzniosłym".

Ale prawda jest taka że zachowują jednak pewien poziom i nie będą się interesować czymś już serio beznadziejnym jak clubbing w weekend czy coś podobnego.

@Shyvana: dziekuje za ladne ujecie co miałem na myśli :3

I nie chodzilo mi o wartosciowanie ludzi. Dopiero po chwili wpadłem na idealne podsumowanie:
"To nie
  • Odpowiedz