Aktywne Wpisy
kaziuwichura +95
Czy ma ktoś może w domu zamknięte opakowanie kawy Lavazza Crema e Aroma 1000 g i mógłby ją zważyć?
Właśnie dostałem swoją z Allegro i zamknięte opakowanie waży 920 gram (razem z opakowaniem) i zastanawiam się czy kręcić imbę czy to normalna waga tej paczki.
#kawa #kiciochpyta
Właśnie dostałem swoją z Allegro i zamknięte opakowanie waży 920 gram (razem z opakowaniem) i zastanawiam się czy kręcić imbę czy to normalna waga tej paczki.
#kawa #kiciochpyta
CorniShon007 +150
#piramidaplusowa
AMBER PLUS
Każdy chyba już zna zasady.
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
AMBER PLUS
Każdy chyba już zna zasady.
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
Na stancji skleiłem sobie nawet klamkę do lodówki, która po poprzednich współlokatorach była rozsypana w drobny mak. I to jeszcze nie byle gdzie bo w miejscach otworów na śruby... Trzyma się już tak miesiąc, nie wydaje się, żeby miała się złamać w miejscu klejenia.
#retro #retrocomputing #retrogaming #naprawiajzwykopem #konsole i trochę #majsterkowanie
Nigdy tego nie używałem, więc niewiele pomogę. Z tego co pamiętam z jakichś tam wątków modelarskich to cyjanoakryl nie niszczy plastików i zmywacz też nie. Można sklejać i rozklejać.
http://pwm.org.pl/viewtopic.php?p=252194
@Polanin: @Jarek_P:
Ok, w momencie pisania wpisu chciałem coś przetestować. Mam dwie obudowy do Nintendo DS lite złamane w miejscu zawiasu. Jedna złamana jak na zdjęciu, druga gorzej bo nie w jednym miejscu a w dwóch (mogę potem fotę wrzucić jak będziecie chcieli). Jak coś to zawias/siłownik (?) jest tylko z jednej strony konsoli, więc tylko
Jeśli chodzi o to jak dobrze da się go usunąć to dla modelarza jest to ważne, bo zdarza się, że stosują go na szybkach.
Użyłem skrótu myślowego w sensie, nie da się nic z tym zrobić bez ingerencji w materiał klejony (jeśli nie uszkodzenie plastiku to np odbarwienie). Bo tak to nawet żywicy jesteś w stanie się pozbyć z materiału klejonego tylko co z tego skoro możesz to zrobić jedynie mechanicznie ( ͡°