Wpis z mikrobloga

w uk kobieta ktora zajmuje sie dziećmi i domem ma normalnie odprowadzane składki i liczy sie to do emerytury. Taka ciekawostka

@le_diavolo: a w Afryce wycina się dziewczynkom łechtaczki ;)
To, że gdzieś postępuje się głupio nie powinno chyba mieć wpływu na postępowanie u nas ;)

Swoją drogą nie słyszałem nigdy o pensji i emeryturze w Anglii za matkowanie.
  • Odpowiedz
@metalowy_pasterz: pensji nie, składki do emerytury tak, tak długo jak pobiera child benefit, czyli takie 500+.

Składki do emerytury... Tia... Czyli dziś jej obiecują, że ktoś za 40 lat jej coś da, a nic nie dostaje. ;)
  • Odpowiedz
@metalowy_pasterz: Gdyby tak było, to nikt by nie szedł do pracy, bo po co pracować i zajmować się domem, jak można zarabiać za samo zajmowanie się domem. Te madki to myślą, że pieniądze się wydrukuje, żeby one miały wynagrodzenie za te ciężkie prace?
  • Odpowiedz
@metalowy_pasterz: W sumie gdyby zlikwidować urzędy i zabronić kobietom pracować i płacić im za zajmowanie się domem i dziećmi to na jedno by wyszło, a każdy miałby więcej czasu.
  • Odpowiedz
@furia_narasta: Ostatnio poznałem taką na jakimś portalu.
Nie pracuje, mieszka z matką, żyje z alimentów i 500+. Po krótkiej rozmowie już planowała wprowadzać się do mnie, ślub i kolejne dzieci...

Na szczęście przestała się odzywać o zablokowała mnie wszędzie po tym, jak zapytałem, co robi przez cały dzień. Stwierdziła, że chcę ją kontrolować.

Patolodżia.
  • Odpowiedz
@mati1990: łooo, stary, nie odnajdę tego, w każdym razie nie za szybko. Ten dialog wywiązał sie pod polubionym przez moją znajomą filmikiem , na którym dzieciak przeszkadzał matce w ogarnianiu domu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Cos typu ona składa ubrania, a dzieciak wywala je z szuflady, ona wkłada naczynia do zmywarki, a dzieciak je wyjmuje...
  • Odpowiedz